Rīta Panorāma

Vienojas par ES budžeta aprisēm

Rīta Panorāma

Intervija ar VID muitas pārvaldes direktoru Raimondu Zukulu

Sāk izrādīt Kempiones filmu "Suņa spēks"

Uz lielajiem ekrāniem nonāk Venēcijas kinofestivālā godalgotās režisores Džeinas Kempiones filma «Suņa spēks»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Novembra vidū un decembra sākumā kinoteātros ASV, Austrālijā, Jaunzēlandē un straumēšanas vietnē "Netflix" sāk demonstrēt Kannu kinofestivāla laureātes Džeinas Kempiones jaunāko filmu "Suņa spēks", kas vēsta par amerikāņu fermeru dzīvi.

Galvenās lomas atveidotājs Benedikts Kamberbačs atzina, ka, gatavojoties lomai, nācies  iejusties reālu lopkopju pasaulē un viņu problēmās: "Es nekad nebiju nodarbojies ar lopkopību. Nē, tā bija niršana dziļumā. Cilvēki man ir jautājuši, vai es satiku tādus cilvēkus kā Fils? Nē, es satiku cilvēkus, kuri bija tikpat spējīgi kā viņš un kuri tādā paša veidā pelna iztiku. Tā ir ievērojama cilvēku grupa, kas strādā ar lielu empātiju un izpratni par vidi un saviem dzīvniekiem."

Filma veidota pēc Tomasa Sevidža romāna motīviem un vēsta par diviem brāļiem lopkopjiem 1925. gadā Montānas štatā. Viņu vēsās attiecības sabojājas vēl vairāk, kad viens no viņiem apprecas ar atraitni, kurai ir dēls pusaudzis.

Lenti producēja kompānija "Netflix", tāpēc uz lielajiem ekrāniem to rādīs ierobežotu laiku. Tomēr filma jau izpelnījusies lielu uzmanību, un Kempione par to šā gada Venēcijas kinofestivālā saņēma "Sudraba lauvu" kā labākā režisore. Kinokritiķi novērtēja viņas spēju precīzi atainot cilvēku iekšējos pārdzīvojumus un lielisko aktieru spēli.

Jaunzēlandē dzimusī Kempione ieguva pasaules slavu un Kannās 1993. gadā saņēma "Zelta palmas zaru" par lenti "Klavieres".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti