Umberto Eko: Pēc Germana filmas Tarantīno šķiet kā Disneja multenes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Pēc krievu režisora Alekseja Germana pēdējās filmas noskatīšanās Tarantīno filmas šķiet kā Disneja multenes -, ar šādu domu Germana filmai „Grūti būt Dievam" veltīto eseju noslēdz slavenais itāliešu rakstnieks Umberto Eko, kurš kļuvis par pirmo šīs filmas skatītāju.

Romas kinofestivāla mākslinieciskais vadītājs Marko Millers preses konferencē Maskavā pavēstījis, ka Umberto Eko trīs dienas pēc filmas noskatīšanās bijis mērenā šokā, bet pēc tam uzrakstījis eseju par Germana filmu, kuras pirmizrāde notiks šī gada Romas kinofestivālā.

Romas kinofestivāls šogad notiks no 8. līdz 17. novembrim, un Aleksejam Germanam jau pēc nāves (viņš mira 74 gadu vecumā šī gada 21. februārī) tiks piešķirta balva par ieguldījumu kinomākslā. Tāpat festivālā režisoram tiks veltīta diskusija.

Kā iepriekš medijiem pavēstīja režisora atraitne, Romas kinofestivāls izvēlēts tāpēc, ka tas Aleksejam Germanam bijis viens no iecienītākajiem, turklāt uz Venēcijas kinofestivālu, kas notiek augustā, filmu vēl nevarēja pabeigt, bet gaidīt 2014. gada pavasari un Kannu kinofestivālu filma nevar.

Aleksejs Germans grasījās ekranizēt brāļu Strugacku darbu vēl padomju laikos, taču uzsāka darbu pie tā 1999. gadā. „Grūti būt Dievam" ir kļuvis par vienu no ilgākajiem grandiozajiem krievu kinoprojektiem, kurš vairākkārt pārcelts, raksta Krievijas mediji.

Režisors nomira, kad bija atlikuši tikai tehniski darbi, proti, filmas ieskaņošana. Filmu studijā „Ļenfiļm" pabeidza Aleksejs Germans juniors.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti