Ukrainas Kinoakadēmija izslēgusi no savām rindām kinorežisoru Sergeju Lozņicu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Ukrainas Kinoakadēmija izslēgusi no savām rindām kinorežisoru Sergeju Lozņicu, kuram tiek pārmests tas, ka viņa filmas piedalās krievu kino festivālā, kamēr Ukraina cīnās pret Krievijas agresiju.

“Režisors Sergejs Lozņica daudzkārt uzsvēris, ka uzskata sevi par kosmopolītu, “pasaules pilsoni”. Taču tagad, kad Ukraina ar visiem spēkiem aizstāv savu neatkarību, katra ukraiņa retorikā īpaši svarīgai jābūt viņa nacionālajai identitātei. Šeit nevar būt nekādu kompromisu vai pustoņu,” teikts Ukrainas Kinoakadēmijas paziņojumā.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Lozņicam tiek pārmests, ka nesen viņa filmas iekļautas krievu kino festivālā, kas noticis Francijas pilsētā Nantē. Festivālam dots nosaukums “No Ļvivas līdz Urāliem”.

“Laikā, kad Krievija sākusi asiņainu karu pret Ukrainu, tas ir pilnīgi nepieņemami,” uzskata Ukrainas Kinoakadēmija.

Lozņica gan ir asi nosodījis Krievijas iebrukumu Ukrainā. 27. februārī viņš savā "Facebook" profilā rakstīja, ka Krievijas sāktais karš ir "pašnāvniecisks un neprātīgs solis, kas neizbēgami novedīs pie noziedzīgā Krievijas režīma kraha". Lozņica pauda pārliecību, ka "Krievijas briesmonis" tiks sakauts un Ukraina noteikti uzvarēs.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

vēstīja izdevums "Screen Daily", Lozņica izstājies no Eiropas Kinoakadēmijas, protestējot pret nepietiekami stingro nostāju pret Krieviju.

Baltkrievijā dzimušais režisors Lozņica ir daudz strādājis un filmējis arī Latvijā; šeit tika filmēta viņa spēlfilma “Miglā”, kas 2012. gadā Kannu kinofestivālā saņēma ārvalstu kino kritiķu FIPRESCI balvu kā labākā filma.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti