Rīta Panorāma

Lietuva par kopīgu ES ieceļošanas aizliegumu Krievijas pilsoņiem

Rīta Panorāma

Kinoteātri pasaulē nespēj atgūties no krīzes

Ukrainas filmu labdarības maratons

Ukrainas filmu labdarības maratonā Rīgā būs skatāmas četras kinolentes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

No 24. līdz 26. augustam kinoteātrī "Kino Citadele" ("Forum Cinemas") norisināsies starptautiskais Ukrainas filmu maratons "CinemAid", informēja organizatori.

Ukrainas filmu maratons Rīgā ir daļa no starptautiskas iniciatīvas – Ukrainas filmu seansi tiek rīkoti daudzās pasaules pilsētās. Visi ieņēmumi tiek novirzīti Krievijas agresijā cietušajiem Ukrainas kino industrijas darbiniekiem un viņu ģimenēm.

"Krievijas iniciētais nežēlīgais karš, kuru tā ciniski un zemiski ir uzsākusi pret Ukrainu, ir atņēmis mums dārgāko, kas mums ir. Kara laikā mums ir jāatsakās no lietām, kas dāvāja mums prieku un laimi, ieskaitot filmu skatīšanos ar saviem tuvākajiem – kad apkārt krīt bumbas, ir grūti gūt kolektīvu prieku no laba kino. Bet ārzemju skatītājiem gan ir iespēja tās redzēt un tādejādi pievienoties mums kopīgai cīņai ar agresoru. Uzvara būs mūsu, un mēs to sasniegsim kopā!" uzsvēra Ukrainas Nacionālā kino centra vadītāja Marina Kuderčuka.

Maratona seansi jau notikuši Lietuvā, Polijā, Beļģijā, Īrijā, Bulgārijā, Turcijā, ASV, kā arī Jordānijā, Kenijā un citur pasaulē. Latvijas skatītājiem būs iespēja noskatīties četras ukraiņu filmas: "Šķedriks" ("Carol of the Bells"), "Priekšnojautas" ("Передчуття"), "Kauja pie Krutijas" ("Kruty 1918") un "Neuzvaramā cilts" ("Zakhar Berkut").

Seansu programma pieejama šeit.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti