Trīs balvas trīs dienās — filmas «Projām» starptautiskie panākumi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latviešu režisora un animatora Ginta Zilbaloža animācijas filma “Projām”(“Away”) turpina gūt panākumus kinofestivālos visā pasaulē — šonedēļ filma saņēmusi veselas trīs balvas trīs dienu laikā, paziņojumā medijiem informē filmas pārstāvji.

“Projām” novembra sākumā piedalījās vairākos kinofestivālos, no kuriem mājās dosies ar jauniem apbalvojumiem. 61. Ziemeļvalstu filmu dienās Vācijas pilsētā Lībekā, kur viesojās arī filmas veidotājs Gints Zilbalodis, “Projām” tika pie īpaša pieminējuma (“Honorable Mention”) bērnu un jauniešu filmu kategorijā. Žūrija uzteica filmu par tās neparasto, minimālistisko stilu, piebilstot, ka tās simboliskais stāsts pieļauj daudz un dažādu tā interpretāciju.

Pēc tam Gints Zilbalodis kopā ar filmu devās uz Japānu, kur notika Jaunās Čitoses lidostas Starptautiskais animācijas festivāls (“New Chitose Airport International Animation Festival), un “Projām”, startējot pilnmetrāžas filmu konkursā, saņēma īpašo žūrijas balvu (“Jury's Special Award”). Bet ziņa par trešo apbalvojumu trīs dienu laikā pienāca no Ņujorkā notiekošā “CineCina” filmu festivāla, kas “Projām” piešķīra īpašo balvu par mākslinieciskiem sasniegumiem (“Special Artistic Achievement Award”).

“Projām” turpinās ceļot uz citiem kinofestivāliem arī turpmāk. Šo svētdien, 10. novembrī, filma tiks rādīta nacionālās kino balvas “Lielais Kristaps” programmā pirms otrdien gaidāmās balvu pasniegšanas ceremonijas, kur “Projām” ir nominēta trīs kategorijās.

Uzreiz pēc tam filma kopā ar Gintu dosies uz Nīderlandi, lai piedalītos “Kaboom” animācijas festivālā. Bet novembra otrajā pusē “Projām” ceļos uz mūsu kaimiņvalsti Igauniju, kur filma startēs 23. Tallinas “Melno nakšu” kino festivāla Baltijas filmu konkursā. Kopumā “Projām” jau ir iekļauta 50 kinofestivālu programmās, no kuriem vairāki gaidāmi vēl 2020. gadā. Savukārt novembra beigās filma tiks izrādīta Losandželosā, ASV, kas ļaus “Projām” kvalificēties tālākajam balsošanas procesam cīņā par nomināciju ASV Kinoakadēmijas “Oskara” balvai.

Bet Latvijas kinoteātros “Projām” nonāks jau pavisam drīz — 15. novembrī.

Par filmu: “Projām” stāsta par kādu puisi, kurš pēc lidmašīnas avārijas attopas uz noslēpumainas salas, kur plešas meži, tuksneši un lagūnas. Taču uz šīs salas mīt arī milzīgs, tumšs gars, kurš sāk puisi vajāt. Lai izglābtos un atgrieztos mājās, galvenais varonis dodas izaicinošā ceļojumā pāri salai kopā ar savu jauniegūto draugu — mazu putnēnu.

“Projām” pilnībā izveidojis Gints Zilbalodis — viņš ir savas pilnmetrāžas debijas filmas režisors, animators, producents, scenārija un mūzikas autors. Filmu Gints veidoja vairāku gadu garumā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti