Toronto ES filmu festivālu atklās ar Normunda Puča «Segvārds Vientulis»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

28 valstu konkurencē kā vienīgā filma no Latvijas šī gada Toronto Eiropas Savienības (ES) filmu festivālā piedalīsies un to arī atklās Latvijā tapusī Normunda Puča filma "Segvārds Vientulis".

Astoņpadsmitais ikgadējais Toronto ES filmu festivāls šogad norisināsies no 14. līdz 28.novembrim Toronto, Kanādā. Tajā piedalīsies 28 jaunākās un atzītākās filmas no ES valstīm. Festivāla atklāšanas pasākums un filmas "Segvārds Vientulis" seanss notiks 14.novembrī "Mod Club" Toronto. Savukārt festivālā Otavā filma tiks izrādīta 22.novembrī, bet Vankūverā - 5.decembrī.

Filmas režisors Normunds Pucis, kurš piedalīsies arī filmas izrādīšanā Toronto festivālā, par savu kinodarbu saka: "Tas ir stāsts par cilvēka dzīves eksistenciālajām izvēlēm, kuras ir vienlīdz aktuālas jebkuros vēsturiskajos apstākļos. Uzticība un varonība, kurai līdzās mājo nodevība un gļēvums vai vēlme vienkārši izdzīvot - to visu var iepazīt, sekojot Antona Juhņeviča un viņa cīņu biedru likteņiem filmā. Esmu gandarīts, ka filma tiek izrādīta arvien plašākai auditorijai, jo tā ir iespēja izstāstīt daļu no mūsu Latvijas stāsta arī plašākai pasaulei."

Dokumentālā spēlfilma "Segvārds Vientulis", kuras pirmizrāde Latvijā notika pagājušā gada novembrī, ar panākumiem ir piedalījusies gan prestižos Latvijas, gan starptautiskos kinofestivālos. Šī gada pavasarī "Segvārds Vientulis" piedalījās Kannu kino festivāla "Marche du film" filmu tirgū un tika demonstrēta Eiropas Parlamentā Briselē, kā arī izrādīta Īrijas sabiedrībai un Latvijas tautiešu kopienai Dublinā un Limerikā. Savukārt pavisam nesen - nacionālajā filmu festivālā "Lielais Kristaps" - filmas skaņu režisors Andris Barons saņēma balvu par savu darbu filmā nominācijā "Labākais skaņu režisors".

Vēl pirms došanās uz Toronto, 8.novembrī plkst. 15.30, filma tiks demonstrēta Londonā, Zviedru baznīcā. Savukārt no 8. līdz 18.novembrim tā būs skatāma Rīgā, kinoteātrī "Splendid Palace", kā arī 17.novembrī Rēzeknes augstskolā un 23.novembrī Ludzā.

Kā vēstīts, filma "Segvārds Vientulis", kuras notikumi risinās Līvānu apkārtnē 1945.gadā, ir uz patiesiem notikumiem balstīts emocionāls stāsts par nacionālo partizānu organizācijas darbību Latgalē un tās garīgo vadītāju katoļu priesteri Antonu Juhņeviču.

Vēsturiskās personas filmā atveido aktieri Varis Piņķis, Vilis Daudziņš, Edgars Samītis, Andris Bulis, Juris Bartkevičs, Juris Jope, Edgars Pujāts, Rihards Rudāks, Māris Korsietis, Egils Viļumovs, Ritvars Gailums un Valdemārs Karpačs. Savukārt mūziku filmai ir sarakstījis starptautiski atzītais latviešu garīgās mūzikas komponists Rihards Dubra.

Filmas "Segvārds Vientulis" pirmizrāde Latvijā notika 2014.gada 4.novembrī. Pērn tā kļuva par skatītāko latviešu dokumentālo filmu Latvijā, divu mēnešu laikā kinoteātros sapulcinot vairāk nekā 5000 skatītāju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti