Topošo filmu autori Nacionālajam kino centram prezentēs savas ieceres

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Pirmdien un otrdien, 8. un 9. aprīlī, Nacionālajā filmu skolā notiks gadskārtējās filmu ražošanas konkursa projektu prezentācijas. Topošo filmu autori tajās Nacionālā kino centra ekspertiem izklāsta savas ieceres un atbild uz ekspertu jautājumiem.

Konkursa finansējums ir nedaudz vairāk kā miljons eiro, kas nozīmē -- konkurence uz atbalstu būs liela. Piemēram, no iesniegtajiem 10 spēlfilmu projektiem varēs atbalstīt tikai divas vai trīs filmas.

Latvijas Nacionālā kino centra pārstāve Inga Blese informēja, ka pirmdien pirmā dienas daļa ir atvēlēta animācijas filmu projektiem un tiks prezentēti 10 filmu projektu pieteikumi. Un pēcpusdienā prezentācijas būs 10 spēlfilmu projektiem.

Inga Blese: Par filmu projektu prezentācijām
00:00 / 00:53
Lejuplādēt

Nākamā diena, otrdiena, visa ir atvēlēta dokumentālo filmu projektiem, “jo šo projektu ir stipri vairāk, tur ir 18 projekti, kas tiks prezentēti”, pastāstīja Blese.

Uz šīm prezentācijām var nākt jebkurš interesents, kas ir ieinteresēts jauno filmu projektos. Prezentācijās producenti un režisori, kas ir pieteikuši savus jaunos projektus, rādīs un stāstīs, kāda varētu būtu viņu iecerētā filma.

Šī prezentācija ir viens no kritērijiem, kas ļaus ekspertiem izšķirties, un tā ir svarīga vieta domu apmaiņai par to, kas katrā projektā varbūt būtu būtisks, varbūt uzlabojams, piebilda Blese.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti