Topošajai simtgades filmai «Puika ar suni» meklē aktīvus 7-9 gadus vecus puikas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Latvijas simtgades filmu programmā topošās spēlfilmas „Puika ar suni” autori izsludinājuši aktieru atlasi galvenajai bērnu lomai – Ziga Lipkes tēlam. 

Filma vēsta par ebreju glābēju Žani Lipki un viņa dēlu Zigi, kuri nacistu okupācijas laikā savas mājas pagalmā Ķīpsalā bunkurā slēpa no geto izglābtus ebrejus.

Ziga lomai aicina pieteikties septiņus līdz deviņus gadus vecus puikas, kuri ir aktīvi, nebaidās no suņiem, ūdens un kameras.

Filmu „Puika ar suni” sāks uzņemt nākamā gada sākumā, bet uz ekrāniem tā varētu nonākt 2018.gada vidū.

Filmas veidotāji meklē arī bērnus filmas varoņa Ziga draugu lomām, un interesenti līdz 20.septembrim var pieteikties, rakstot uz e-pastu [email protected].

Topošās filmas režisors Dāvis Sīmanis uzskata, ka tas būs bērnam interesants process - iepazīt kino pasauli, un arī zināms izaicinājums.

Dāvis Sīmanis: Par aktieru atlasi Ziga lomai
00:00 / 00:48
Lejuplādēt

Sākumā paredzētas sarunas un foto atlase, nelieli teatrāli uzdevumi, kuros būs jāliek lietā sava iztēle, bet “tas nav nekas tāds nepārvarams”, sacīja režisors.

“Skatīsimies, kuru bērnu reakcijas būs atbilstošākas varonim, kādu esam iedomājušies,” viņš piebilda.  

Programmā "Latvijas filmas Latvijas simtgadei" tiks atbalstīti kopumā 16 filmu projekti. Finansējumu filmu ražošanai saņems sešas spēlfilmas, kurām pirmizrāde paredzēta 2018.gadā - "Vectēvs, kas bīstamāks par datoru" (režisors Varis Brasla; studija "F.O.R.M.A."), "Puika ar suni" (Dāvis Sīmanis; "Mistrus Media"), "Paradīze '89" (Madara Dišlere; "Tasse Film"), "Homo Novus" režisore (Anna Viduleja; "Film Angels Productions"), "Bille" (Ināra Kolmane; "Filmu studija Deviņi") un "1906" (Gatis Šmits; "Tanka").

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti