Kultūras ziņas

Leļļu teātris gatavojas rekonstrukcijai

Kultūras ziņas

Paulam Butkēvičam 80!

Sākas spēlfilmas "Mīlulis" uzņemšana

Top spēlfilma «Mīlulis» – stāsts par jauna vīrieša (ne)spēju uzņemties atbildību par svešu bērnu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Topošās spēlfilmas “Mīlulis” filmēšanas laukumā jaunais režisors Staņislavs Tokalovs veido stāstu, kurā no jauna vīrieša skatupunkta ataino spēju vai nespēju uzņemties atbildību par bērnu, kurš palicis bez viena no vecākiem. Varaskāre, karjera, nauda, meli un cilvēciskas attiecības – mūsdienu trīsdesmitgadnieku izvēle.

Kinodzīve Latvijā pamazām pārvar pandēmijas laika uzliktos ierobežojumus un atsāk filmu uzņemšanu. Pirmās filmēšanas dienas piedzīvo jaunā režisora Staņislava Tokalova spēlfilmas “Mīlulis” radošā komanda.

Filmas “Mīlulis” vēstīs par jaunu, ambiciozu karjeristu – topošo maksātnespējas administratoru, kura personīgajā dzīvē notiek traģēdija, nomirst viņa mīļotā sieviete un viņš paliek ar viņas meitu un dārgu īpašumu.

Režisors skaidro, ka topošā filma būs par mūsdienu Latviju, tās darbība notiek 2016. gadā.

“Filma ir stāsts, kur īsu brīdi pavada jauns vīrietis un desmitgadīga meitene pēc negadījuma ar vienu no vecākiem,” stāsta filmas režisors un scenārija autors Staņislavs Tokalovs.

“Man ir interesanti paskatīties, kā svešs jauns vīrietis ar ambīcijām var uzņemtiem atbildību par svešu bērnu,” turpina režisors. “Tas stāsts ir mana personīgā pieredze sakrātā. Es sev jautāju, ko es darītu tajā situācijā. [..]

Es daudz runāju ar jauniem vīriešiem, lai saprastu, kur mēs atrodamies ar iespēju atvērties svešam cilvēkam.”

“Mīlulis” būs stāsts par trīsdesmitgadnieku paaudzi un piedāvās vīrieša skatījumu par to, kā mēs veidojam attiecības ar citiem cilvēkiem, atzīmē filmas producente Aija Bērziņa.

“Tā būs režisora Staņislava Tokalova otrā filma. Debijas filma bija “Tas, ko viņi neredz”, tas bija vairāk zinātniskās fantastikas virzienā veidots darbs, bet šis darbs ir ļoti personisks, uz viņa paša sajūtām un pieredzi balstīts. Filma tiek uzņemta studijā “Tasse Film”,” stāsta Aija Bērziņa.

Filmas galveno varoņu – jaunā vīrieša un meitenes savstarpējo attiecību stāstā producente saredz līdzības ar slaveno režisora Lika Besona filmu “Leons”.

Galveno varoņu atveidotājiem šī būs kino debija.

“Ja teātris ir vairāk vai mazāk spēlēt, tad kino ir domāt un zināt – ļoti asi jāuztver un aktīvi jādomā,” aktiera darbu kino un teātrī salīdzina aktieris, Matīsa lomas atveidotājs Kārlis Arnolds Avots.

Raksturojot savu tēlu, Avots atzīmē: “Tas būs tāds jauna vīrieša iniciācijas process. Pretrunīga, ļoti līdzīga – es saskatu daudz krustpunktus ar sevi, ambīcijas, izsalkums, iespējas, kas nāk pretī un neko negribas jaunības maksimālismā palaist garām, gribas visu un uzreiz, tāpat kā man nāk pretī, visu paspēt, izdarīt un būt tur augšā, nevis dzīvoties pa lejām.”

Aktieris atzīst, ka visgrūtākais darbā pie filmas bijis pētījums:

“Jo es drosmīgi gāju pie dažādiem maksātnespējas administratoriem, sēdēju birojos, mēģināju vērot viņus, saprast, kas viņi ir par cilvēkiem, kāda ir viņu ķermeņa valoda un ko viņi nepasaka, galvenais.”

Paulas lomas atveidotāja, 4. klases skolniece Paula Labāne atklāj, ka lomu izcīnījusi ejot uz vairākām atlases kārtām – bijis jāizkonkurē 200 citu potenciālo aktrišu.

“Mana loma ir meitene, kura pazaudējusi savā dzīvē svarīgu cilvēku, tagad apmaldījusies un mēģina saprast, kas tālāk jādara dzīvē,” skaidro Paula Labāne.

Filmas īpašo vizuālo estētiku veido rumāņu operators Oļegs Mutu, kura veikums pieredzējis Kannu kinofestivāla vērtējumu, un sadarbība ar Latvijas kinoļaudīm arī nav pirmoreiz. Pirmizrādi “Mīlulis” varētu piedzīvot nākamā gada beigās vai 2022. gada pavasarī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti