Kultūras ziņas

Latvijā viesojas fado dziedātāja Marija Emīlija

Kultūras ziņas

Izrāde kā atklāta saruna

Signe Baumane veido "Laulību projektu"

Top Signes Baumanes animācijas filma «Mans laulību projekts». Skats režisores studijā Ņujorkā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Pirms vairāk nekā sešiem gadiem pie skatītājiem nonāca Signes Baumanes animācijas filma “Akmeņi manās kabatās”. Filma saņēma vairākas prestižas balvas un no Latvijas puses tika virzīta ASV Kinoakadēmijas balvai “Oskars”. Šobrīd režisore strādā pie nākamās filmas.

“Mans laulību projekts” būs meitenes Zelmas stāsts trijās daļās. Saglabājot intrigu, režisore Signe Baumane par savu topošo filmu runā vispārīgi. Zelma meklēs mīlestību, attiecības, kuras, viņasprāt, sniegs atbildes uz daudziem jaunu meiteni tirdošiem jautājumiem.

“Zelma ir viens galvenais varonis. Bet tur ir arī galvenais varonis Bioloģija... kad ir pirmā mīlestība,” atklāj režisore.

Līdzīgi kā iepriekšējā Signes Baumanes filma “Akmeņi manās kabatās” arī šī ir daļēji balstīta pašas režisores pieredzē un secinājumos par cilvēka būtību.

Signe Baumane
Signe Baumane

Vēl būs Zelmas vīrieši un trīs Sirēnas, kuras apdziedās meitenes izjūtas, un daudzi citi varoņi. Līdzās bioloģiskajiem procesiem tie viņu pavadīs garā ceļojumā no režisorei labi pazīstamās sadzīves vienkāršības Sahalīnā līdz pat izsmalcinātajiem Rietumiem.

Voblas, sadzīves priekšmeti, interjeri un eksterjeri no koka un papīra – tas viss top Signes Baumanes studijā Ņujorkā. Varētu domāt, ka “Mans laulību projekts” top kā leļļu filma. Tomēr šajās niansētajās dekorācijās darbosies zīmēti varoņi. To radīšanā režisorei palīdz arī paprāva komanda Latvijā.

Filmai būs angļu un latviešu versija.

Turklāt tā būs piesātināta ar dziesmām, kuru izpildījumā dzirdēsim pazīstamas pašmāju mūziķu balsis.

Plānots, ka pie skatītājiem filma “Mans laulību projekts” nonāks nākamā gada sākumā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti