Kultūras ziņas

Festivāls bez distances "Var! Būt!"

Kultūras ziņas

Eksprezidentes dāvinājums Dziesmu svētku ekspozīcijai

Top Mārča Lāča "Revolūcija"

Top režisora Mārča Lāča spēlfilma «Revolūcija»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Šonedēļ tiks pabeigta režisora Mārča Lāča debijas pilnmetrāžas spēlfilmas “Revolūcija” filmēšana. Filmas vajadzībām Eduarda Smiļģa teātra muzejs ir pārtapis par Mazo teātri, kur darbojas ne tikai aktieri, bet arī zirgi un suņi.

“Revolūcija” pieteikta kā sirreāla komēdija par krīzi, kas risinās teātra tumšo aizkulišu pasaulē. Filmas galvenajās lomās – aktieri Ivars Krasts un Armands Berģis.

Visi personāži, aktieri filmā tiek saukti savos reālajos vārdos. Žurnālists Andrejs Volmārs jau piekto reizi dažādās filmās spēlē pats sevi. Viņš skaidro: “Nu kā es pateikšu cilvēkiem nē, pateiks, ka es esmu iedomīgs. Es spēlēju Andreju Volmāru, un to neviens cits nevar nospēlēt.”

Režisora Mārča Lāča vadībā pēc scenārija aktieri gatavojas pirmizrādes banketam. Mēģinājumā sarežģītā kadra trajektorija tiek vispirms pārbaudīta telefona ekrāna kadrā, lai operatoru Mārci Ābeli saudzētu no kameras smaguma. Filma tiks uzņemta 14 garos kadros. “Šai filmai ir ļoti tehniski kameras izaicinājumi, gan kameras kustība, gan kompozīcija, iekšējā kadra kompozīcija, daži kadri līdz pat 10 minūšu garumā,” stāsta filmas operators.

Mārcis Ābele uzfilmējis jau trešo jaunu režisoru debijas filmu, tās visas vēl gaida savu pirmizrādi.

“Revolūcija” ir aktiera, teātra režisora un tagad arī kino režisora Mārča Lāča pirmais mēģinājums pilnmetrāžas kino.

“Scenārijs ir balstīts uz šī ēkas arhitektoniskajām īpašībām, kameras staigā ārā pa logu, garš trips. Man pašam vēl nevis gluži drebeklis, bet maza viegla ekstāze starp vieglu šoku, bet galus varēšu savilkt tikai nākošnedēļ, kad viss šis ceļojums būs beidzies. Šis darbs ir iecerēts kā mana maģistra darba grand finale,” atklāja Lācis.

Filma top studijā "Triton Studio", un tās pirmizrāde gaidāma gada nogalē. “Revolūcija” būs, jautājums – kā tā ietekmēs Latvijas kino ainavu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti