Kultūras ziņas

"Lielā dzintara" atklāšanai viss gatavs!

Kultūras ziņas

Tehnoannas pagrabiem – 20

Top latviešu kriminālkomēdija

Top jauna latviešu kriminālkomēdija

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijā top jauna pilnmetrāžas filma “Kriminālās ekselences fonds”. Tās veidotāji uzskata, ka kino kā bizness mūsu valstī nepastāv, tādēļ, lai saglabātu maksimālu radošo brīvību un izvairītos no lietvedības, filmu veidotāji uz valsts atbalstu pat nepretendē, bet, režisora idejas apburti, kino entuziasti lielo projektu virza paši par savu naudu un par tā dēvēto pūļa finansējumu jeb ziedojumiem “Projektu bankā”.

Filmas veidotāji uzskata, ka, radot pozitīvu pilnmetrāžas kriminālkomēdiju, iet pret šī brīža Latvijas kino straumi. Līdz šim filmēšanās aizvadīti trīs mēneši, iesaistot teju 300 cilvēku. Tiesa, lai nofilmētu visu iecerēto, šovasar patiesi vasarīgo dienu bijis par maz, tāpēc to plānots pabeigt nākamvasar, un uz ekrāniem tā varētu nonākt nākamruden.

"Tā būs komēdija, kas, cerams, atšķirsies no masu materiāla. Tā būs filma ar latviešu jokiem, cilvēkiem, vidi. Mēs uzskatam, ka tā būs filma, kas padarīs cilvēku priecīgākus," saka filmas producents Edgars Ražinskis.

Filmā “Kriminālās ekselences fonds” pie lomas var tikt, vai nu izturot proves vai arī lomu saņemt kā pateicību par atbalstu pūļa finansējuma platformā. Tā pie nozīmīga personāža lomas filmā ticis Māris Mičerevskis, kurš ikdienā strādā vēstures biedrībā. Viņš filmas tematu uzskata par aktuālu visiem.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti