Kultūras ziņas

Lielās mūzikas balvas ceremoniju gaidot

Kultūras ziņas

Valmieras teātra aktieru kurss rāda apgūto

Top ģimenes filma "Circenīša Ziemassvētki"

Top ģimenes filma «Circenīša Ziemassvētki»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Šī gada sniegs izrādījies lielisks palīgs režisora Aigara Graubas topošās ģimenes filmas “Circenīša Ziemassvētki” veidotājiem. Kino stāsta centrā ir mamma, tētis, divi bērni un Ziemassvētku vecītis, kas, kā izrādīsies, nav tas, par ko uzdodas, un, būdams labais varonis, vienlaikus ir arī sliktais. Bet beigas būs žanram atbilstošas – laimīgas! Un tieši tā vakar noslēdzies arī filmas ražošanas pirmais posms jeb ārskatu filmēšana. Turpinājums jau vasarā, kad tiks filmēti iekšskati.

Pagājušajā gadā nebija sniega, tāpēc Ziemassvētku filmas ārskatu filmēšana tika pārcelta par gadu, protams, nenojaušot, kā visu sarežģīs pandēmija. Un nekādas Holivudas dekorācijas nebija jāceļ, jo Ziemassvētku dāvanu pirkšanas epizodi lielveikalā, tagad varēja nofilmēt slēgtā “outleta” pilsētiņā pie Jūrmalas šosejas. Ja jūs šeit redzat kādus priecīgus cilvēkus ar dāvanu maisiņiem, neticiet savām acīm, tie visi ir kinoaktieri vai filmētāji.

“Šis stāsts notiek Latvijā, bet ceru, ka stāsta universālā daba pieļauj, ka tas varētu notikt jebkur, jebkurā pasaules valstī. Faktiski ideju šādai filmai es smēlos atskārsmē, ka

visbīstamākie attiecību pārbaudījuma brīži dzīvē notiek vislielākajos svētkos – Ziemassvētkos, Līgo svētkos, bērnu dzimšanas dienās, vecāku dzimšanas dienās.

Vislielākie godi ir vislielākais pārbaudījums attiecībām,” pavēstīja filmas režisors Aigars Grauba.

Filmas mamma, kuru tēlo Inga Tropa, un tētis – policists, ko atveido Jānis Vimba, ir Ziemassvētku stresā. Ģimenes skandāls jau visiem sabojājis omu. Taču Ziemassvētku vecītis ģimenei par pārsteigumu viņus sagaida lauku mājās. Apmulsuši ir tikai pieaugušie.

Pasaulē Ziemassvētku filmas ir gandrīz atsevišķs žanrs, Latvijā līdz šim mūsu pieredzē ir viena filma – vecmeistara Vara Braslas “Ziemassvētku jampadracis”, kas arī tika veidota kā ģimenes filma. Bet Graubas “Circenīša Ziemassvētki” tomēr ir 21. gadsimta bērniem un viņu vecākiem.

Aktrise Inga Tropa pastāstīja: “Es esmu mamma blogere, bet skatoties uz kolēģu veikumu, gan tie vizuālie tēli, kas ir radīti, gan tas, kā viņus atdzīvina aktieriski, ir ļoti krāšņi, kolorīti, reizē gan smieklīgi, gan sirsnīgi.”

Filmā ir ieslēpts arī mazs kriminālstāstiņš, kurš uzdzīs veselīgu spriedzīti, saglabājot visus labsirdīgā žanra noteikumus.

“Tas ir aktieriski interesanti šādā projektā piedalīties, šeit būs daudz pakaļdzīšanās, “action” – anglicismos runājot, taču ir jebkuram aktierim interesanti tas, kur parādās moči, mašīnas šaujamie, bērnības sapnis,” neslēpa aktieris Jānis Vimba.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti