Top dokumentāla filma par Valmieras Drāmas teātra aktrisi Rutu Birgeri

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

"Jura Podnieka studijā" top dokumentālā filma "Tev, Rūķi!", kas vēstīs par Valmieras Drāmas teātra aktrisi Rutu Birgeri.

Filmā "Tev, Rūķi!" režisore Liene Laviņa-Kalnaella portretē Latvijas vecāko joprojām spēlējošo aktrisi Birgeri, dokumentējot viņas gatavošanos jaunuzvedumam Valmieras Drāmas teātrī, kas vēsta par novecošanu, liecina "Jura Podnieka studijas" informācija.

Aktrise 91 gada vecumā teātrī vēl spēlē režisores Ineses Mičules veidotajā iestudējumā "Eņģeļa kreisais spārns", kas pirmizrādi piedzīvoja 2015.gada augustā.

Kā vēsta dokumentālās filmas "Tev, Rūķi!" producente Antra Cilinska, filma ir par vecumdienām un nedienām, kā ir būt teju 92 gadus vecai aktrisei un sadzīvot ar to, ka kādreiz esi bijusi jauna, sprigana un citāda.

Birgere dzimusi Rīgā 1924.gada 7.maijā. Pēc Drāmas, tagadējā Latvijas Nacionālā, teātra studijas beigšanas no 1948.gada līdz 1949.gadam viņa nostrādājusi Drāmas teātrī. Valmieras Drāmas teātra aktrise Birgere ir kopš 1950.gada.

Birgere ir Triju zvaigžņu ordeņa kavaliere, bet 2013.gadā viņa uzņemta Latvijas teātra Zelta fondā.

Dokumentālās filmas "Tev, Rūķi!" režisore Laviņa-Kalnaella 2011.gadā ar dokumentālo filmu "Aiz žoga", kas vēsta par jauniešu dzīvi Cēsu nepilngadīgo kolonijā, Sanktpēterburgā ieguva galveno balvu profesionālo filmu kategorijā pirmajā starptautiskajā filmu festivālā "Cerība".

Režisores jaunās dokumentālās filmas "Tev, Rūķi!" pirmizrāde gaidāma 2016.gadā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti