Tokalovs vāc līdzekļus savas debijas spēlfilmas «Tas, ko viņi neredz» ražošanas pabeigšanai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Režisora Staņislava Tokalova spēlfilmas “Tas, ko viņi neredz” Latvijas pirmizrāde ieplānota 23. martā. Filmas veidotāji uzsākuši līdzekļu vākšanu projekta pabeigšanai. Nepieciešamā summa ir 4750 eiro.

Atbalstīt filmu var jebkurš ar kolektīvā finansējuma platformas “Projektu banka” starpniecību. Atbalstot filmu, tiek piedāvāts ierakstīt savu vārdu filmas titros, saņemt filmas plakātu, aiziet vakariņās ar režisoru vai izvēlēties kādu citu labumu, sola filmas veidotāji. Minimālā ieguldījuma summa - pieci eiro.

Filma “Tas, ko viņi neredz” ir saņēmusi Nacionālā kino centra (NKC) finansējumu debijas filmu konkursā 2015.gada vasarā, filmu ir atbalstījuši arī Valsts Kultūrkapitāla fonds, "Live Riga", privāti avoti, tomēr šo līdzekļu nepietiek, lai filmu pabeigtu. Tāpēc filmas veidotāji vēršas pie sabiedrības ar aicinājumu kļūt par projekta dalībniekiem un savu iespēju robežās atbalstīt filmu.

“Filmas pirmizrāde ir 23.martā, no 24.marta filma tiks izrādīta kinoteātros Rīgā un visā Latvijā. Tā ir mana debijas filma, tā ir arī pirmā filma operatoram, māksliniecei, komponistam, montāžas režisoram. Mēs visi esam projektā ieguldījuši daudz darba, laika un līdzekļu. Un tagad aicinām sabiedrību atbalstīt mūsu sirds darbu, palīdzēt to pabeigt un parādīt skatītājiem,” aicina filmas režisors Staņislavs Tokalovs, “atbalsts nav ziedojums – pretim katrs ieguldītājs kaut ko saņem – piemēram, plakātu ar autogrāfiem, ielūgumu uz īpašu filmas seansu ar aktieru piedalīšanos.”

Par atbalstītāju var kļūt arī juridiskas personas, pretim saņemot noteiktu reklāmu projekta ietvaros.

Filmas “Tas, ko viņi neredz” sižeta pamatā ir medmāsas attiecības ar savu pacientu Nikolā, kurš, eksperimentējot ar mākslīgā intelekta radīšanu, ir nonācis dziļā komā. Nikolā gaida ilgs un grūts atveseļošanās periods, ko sarežģī mākslīgais intelekts “Anna”, kuras mērķis ir panākt, lai Nikolā piederētu tikai viņai.

Filmā lomas atveido aktieri no Latvijas un Krievijas: Andris Keišs, Katerina Špica, Jevgēnijs Tkačuks, Arnis Līcītis, Elīna Dzelme (Maligina), Ieva Puķe un citi. Filmu producē studija “Ego Media”.

Staņislavs Tokalovs dzimis Rīgā, mācījies Purvciema ģimnāzijā, režisora izglītību ieguvis Lielbritānijā. 2014.gadā viņa filma “Mazliet ilgāk” saņēma "Lielā Kristapa" balvu par labāko īsfilmu, 2016.gadā Staņislavs uzņēma dokumentālo filmu par šahistu M. Tālu “Mihails Tāls. Laiks, kura nav”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti