Tirliņi, mačo un balamutes – iepazīsti jauniešu seriāla «Ierāmēts» galvenos varoņus!

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Latvijas Televīzijas eksperimentālā satura platformā “16+” 30. septembrī pulksten 21.00 gaidāma pirmizrāde – būs skatāmas pirmās divas jauniešu seriāla “Ierāmēts” sērijas.  

Stāsta centrā ir jaunā aktiera Rūda Bīviņa atveidotais talantīgais puisis Arturs, kura mērķiem ceļā stājas ne vien ģimene, bet, attīstoties notikumu gaitai, arī viņš pats, dzīšanās pēc atzinības un statusa.

Arturs (lomā Rūdis Bīviņš)

Arturs (lomā aktieris Rūdis Bīviņš)
Arturs (lomā aktieris Rūdis Bīviņš)

Divpadsmitās klases skolnieks Arturs ir audzis konservatīvā ģimenē. Māte Diāna vēlas, lai Arturs piepilda viņas nepiepildītos sapņus tradicionālajā mākslā, bet puisim ir citi plāni. Kopš 14 gadu vecuma viņš nodarbojas ar grafiti mākslu, vienmēr dara to vienatnē. Puiša slēptais sapnis ir kļūt par atpazīstamāko ielu mākslinieku Latvijā. Arturs ir cilvēks “ēna” – nekad nav ar neko izcēlies, skolas laikā vienkārši eksistējis, nereti bijis apsmiekla objekts, bet dažādu sakritību dēļ viņa sociālā loma strauji mainīsies.

Marija (lomā Marta Vīksna)

Marija (lomā Marta Vīksna)
Marija (lomā Marta Vīksna)

Artura labākā draudzene. Iemīlējusies viņā, bet pati līdz galam to nenojauš. Mīlestības dēļ cenšas izpatikt Arturam. Inteliģenta, jauka meitene, bet ar krampi, kad tas nepieciešams.

Dairis (lomā Rūdolfs Sprukulis)

Dairis (lomā Rūdolfs Sprukulis)
Dairis (lomā Rūdolfs Sprukulis)

Dairis ir Artura labākais draugs. Tirliņš, jokdaris. Nespēj uzturēt nopietnu sarunu, vienmēr padara to par joku, jo citādāk viss paliek pārāk īsts.

Edgars (lomā Ričards Murāns)

Edgars (lomā Ričards Murāns)
Edgars (lomā Ričards Murāns)

Edgars nāk no bagātas ģimenes. Viņa vecāki bieži vien ir prom komandējumos, tādēļ dēlam velta minimālu uzmanību. Materiālās drošības dēļ viņš ir kļuvis par mačo ar milzīgu ego, jūtas neaizskarams.

Nikola (lomā Gerda Embure)

Nikola (lomā Gerda Embure)
Nikola (lomā Gerda Embure)

Edgara draudzene un Artura simpātija. Rīko mākslas pasākumus, vēlas kļūt par mākslas kuratori. Viņai ir lielas ambīcijas. Nikolai Edgars ir svarīgs ne tikai romantisko attiecību dēļ, bet arī tāpēc, ka viņš un vecāki sponsorē meitenes organizētos pasākumus.

Kārlis (lomā Rūdolfs Cīrulis)

Kārlis (lomā Rūdolfs Cīrulis)
Kārlis (lomā Rūdolfs Cīrulis)

Edgara labākais draugs un partneris noziegumos. Viņš ir lecīgs balamute, grib iederēties stilīgo un vareno vidū, tādēļ darīs visu, lai izpatiktu Edgaram.

Seriāla radošās komandas kodolu veido režisors Henrijs Geidāns, radošais producents Niklāvs Vētra, kā arī producents Mārtiņš Goldbergs un operators Mārtiņš Kivlinieks. Seriālu uzņem producentu apvienība “Creators 22”, kas uzvarēja Latvijas Televīzijas rīkotajā jauniešu seriālu ideju konkursā. Seriāls astoņās epizodēs, katra 20 minūtes gara. 

Seriāla pirmās divas sērijas būs skatāmas “16+” “Youtube” kanālā 30. septembrī, pārējās tiks izrādītas oktobrī. “16+” “Youtube” kanālā un sociālajos medijos būs pieejams arī plašs papildu saturs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti