Kultūras ziņas

"Misija Zeme" – zinātniskā fantastika bērniem

Kultūras ziņas

Gaidot "Spēlmaņu nakti"

Starptautiska atzinība Latvijā topošai filmai

«Tīģera Martindeila izdzīvošanas skola» – taps jauna ģimenes filma

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Oktobra beigās studijas "Baltic Pine Films" ģimenes drāmai "Tīģera Martindeila izdzīvošanas skola" Eiropas kino, televīzijas un jauno mediju festivālā "CineKid" Amsterdamā piešķīra divas balvas. Viena no tām ir fonda "Eurimages" kopražojumu attīstīšanas naudas balva, otra – vizuālo efektu un pēcapstrādes kompānijas "Filmmore" turpmākās sadarbības pakalpojumu kredīts.

Producents Sergejs Serpuhovs un režisors Pāvels Gumennikovs piešķirtos 20 tūkstošus eiro un filmas tehniskās pēcapstrādes iespējas uztver kā uzticības un arī atbildības kredītu.

"Šī ir mākslas filma, un filmas kopējais budžets ir 1,3 miljoni eiro. Filma paredzēta kā trīs valstu kopražojums, kurā Latvija ir vairākuma producents, un tad vēl tiks piesaistīti divi partneri," skaidroja Sergejs Serpuhovs. "Nākamajā gadā mēs noteikti piedalīsimies Nacionālā kino centra ražošanas konkursā, un, ja filmu atbalstīs, tad pārējie starptautiskie partneri pievienosies projektam diezgan ātri.

Jo valsts finansējuma esamība ir pamatnosacījums, lai filma varētu startēt."

Filma “Tīģera Martindeila izdzīvošanas skola”
Filma “Tīģera Martindeila izdzīvošanas skola”

Filmas pamatā ir divu māsu attiecības pēc tēva pēkšņās nāves. Jaunos apstākļos māsas, no kurām viena ir neredzīga, cenšas izdzīvot un samierināties ar realitāti bērna fantāziju pasaulē. Filmas režisoram Pāvelam Gumennikovam šis stāsts ir ļoti personīgs.

"Arī mana ģimene izjuka agrā bērnībā, un es lielāko bērnības daļu pavadīju ar vecvecākiem, un es ļoti saprotu šīs galvenās varones," atklāja režisors. "Filmas stāsts par vecāku zaudēšanu, par to, kā uzņemt savā ģimenē jaunu cilvēku kā pamāti vai patēvu. Kā tas maina ģimeni.

Un mēs sapratām, ka pat pēc statistikas četri no desmit bērniem Eiropā līdz astoņpadsmit gadiem pazaudē kādu no saviem vecākiem.

Sapratām, ka tā ir ļoti aktuāla tēma."

Ja topošajam projektam izdosies veiksmīgi piesaistīt finansējumu, filmu "Tīģera Martindeila izdzīvošanas skola" iecerēts uzņemt pēc gada, bet pie skatītājiem tā varētu nonākt 2022. gada pirmajā pusē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti