VIDEO: «(Aiz)kadrā. Sievietes Latvijas kino». Riga IFF diskusija

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

21. oktobrī pulksten 17.00 tiešraidē skatāma Rīgas Starptautiskā kino festivāla (Riga IFF) rīkota diskusija "(Aiz)kadrā. Sievietes Latvijas kino".

Ja kino uztveram kā sabiedrības spoguli, ko šajā spogulī redzam? Vai kinomākslas radītajā refleksijā godīgi un līdzvērtīgi ir pārstāvēti gan vīrieši, gan sievietes? Un kā ar kino veidotāju pulku? Vai tas aptver personību, pasaules redzējumu un interešu daudzbalsību, ar ko sastopamies ikdienā?

Šos un citus jautājumus par sieviešu pārstāvniecības un reprezentācijas situāciju latviešu kino Riga IFF analizēs kopīgā sarunā ar:

  • Režisori un scenāristi Martu Elīnu Martinsoni;
  • producenti Inesi Boku-Grūbi;
  • Kultūras ministrijas valsts sekretāra vietnieku kultūrpolitikas jautājumos Uldi Zariņu;
  • kultūras un sociālās antropoloģijas maģistranti Alisi Švanderi.

Sarunas fokusā: sieviešu pārstāvniecība un reprezentācija Latvijas kino industrijā un filmās, kopš valstiskuma neatkarības atjunošanas. Ar pētījumu par reprezentācijas un pārstāvniecības situāciju aizvadītajās trīs neatkarības desmitgadēs uzstāsies kino pētniece un portāla “Kino Raksti” līdzredaktore, Dr. Elīna Reitere. Sarunas moderatore: Jūle Mare Rozīte.

Diskusija ir daļa no projekta “Baltic Women in Film Mentorship”. Riga IFF projektā darbojas kā viens no partneriem, pārstāvot Latviju. Projekta centrālais mērķis ir veicināt sieviešu iesaisti un izaugsmi Baltijas kino industrijā, piedāvājot mentoringa sesijas nozares profesionāļu vadībā. Šogad mentoringa programmā ir uzņemtas 15 sievietes no visas Baltijas. "Baltic Women in Film Mentorship" projekta autori ir apvienība “Women in Film and Television” kā arī Lietuvas īsfilmu aģentūra.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti