Televīzijas grupa «HBO Europe» iegādājusies filmas «Bille» izrādīšanas tiesības

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Filmu studijas “Deviņī” un režisores Ināras Kolmanes veidotās pilnmetrāžas spēlfilmas “Bille” izrādīšanas tiesības iegādājusies starptautiskā televīzijas un interneta platformu grupa “HBO Europe” izrādīšanai Eiropas valstīs, medijus informē filmas producente Marta Romanova-Jēkabsone.

Sadarbojoties ar starptautisko filmu pārdošanas kompāniju “TVCO”, filma “Bille” būs pieejama televīzijā un interneta platformās Latīņamerikā - Meksikā, Brazīlijā, arī Ķīnā, Spānijā un citās vietās.

Filmas producente atzīmē, ka filma “Bille” joprojām ceļo un piedalās starptautiskos filmu festivālos un konkursos. Filma piedalījusies vairāk nekā 30 festivālos Eiropā, Āzijā, Ziemeļamerikā un Dienvidamerikā. Balvu kā labākā spēlfilma “Bille” ieguva Starptautiskajā bērnu un jauniešu festivālā Isfahanā, Irānā.

Latvijā “Bille” skatāma gan filmu platformā “Shortcut”, gan nopērkama DVD.

Režisores Ināras Kolmanes veidotā pilnmetrāžas spēlfilma “Bille” ieguvusi gan Nacionālo kino balvu “Lielais Kristaps” kā labākā pilnmetrāžas spēlfilma, gan saņēmusi sabiedrisko mediju gada balvu “Kilograms kultūras” kategorijā “Kino”.

Filma tapusi pēc rakstnieces Vizmas Belševicas daļēji autobiogrāfiskā romāna “Bille” motīviem. Kino darbs skatītājus ieved 30. gadu Latvijā, kur mazā meitene Bille par spīti grūtajai ikdienai un vecāku mīlestības trūkumam nezaudē dzīvesprieku un apņēmību dzīvē “izsisties uz augšu”. Titullomu filmā atveido Rūta Kronberga, Billes mammas lomā iejutusies Elīna Vāne, savukārt tēvu spēlē Artūrs Skrastiņš.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti