Kultūras ziņas

Latvijas Radio koris devies ārzemju turnejā

Kultūras ziņas

Urbānie mīti par Rīgu

Studenti filmē diplomdarbu filmas

Tarkšķ automātu kārtas un plīst automašīnu stikli - studenti uzņem filmu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Šis ir ļoti darbīgs laiks Latvijas topošajiem kino režisoriem un operatoriem. Viņi, gatavojoties absolvēt Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) Audiovizuālās mākslas bakalaura un maģistra studiju programmas, filmē diplomdarbu filmas. Pavisam kopā top 21 īsfilma. Topošā režisora Kārļa Lesiņa spraigās drāmas “Konvertīti” filmēšanas laukumā tarkšķ automātu kārtas un plīst automašīnu stikli.

Īpaši spraigā ainā filmas varoņi bēg no islāmistu teroristiem.

"Filma ir par jaunu un ļoti ambiciozu žurnālisti vārdā Maija, kura nolēmusi veikt nebijušu eksperimentu," stāsta LKA students Kārlis Lesiņš. "Viņa nolemj izlikties par fundamentālu musulmanieti, lai iefiltrētos radikāļu vidū. Aizbraukt uz Sīriju un izpētīt, kā islāma valsts darbojas."

Šādai savdabīgai filmas tēmai jauno režisoru pamudinājusi pievērsties personiskā pieredze, strādājot kā žurnālistam dažādos karstajos punktos. Filma skatītājiem liks aizdomāties, vai mērķis var attaisnot jebkādus līdzekļus.  Savukārt režisora  lielākais izaicinājums ir panākt šī neparastā stāsta ticamību.

Nacionālā teātra aktrise Agnese Cīrule saka, ka esot diezgan pārliecināta par rezultātu. Profesionāla aktiera statuss nenozīmējot, ka vajadzētu atteikties no šādiem studentu projektiem, skaidro aktrise

"Tas nav tā, ka es bagātinu viņus. Viņi bagātina mani," filmas galvenās lomas atveidotāja Agnese Cīrule uzsver, ka nav būtiskas atšķirības starp filmēšanos studentu diplomdarbu īsfilmās vai profesionālas pilnmetrāžas filmās. Turklāt studenti darbu veic ar īpašu entuziasmu.  

Latvijas Kultūras akadēmijas prorektors radošajā darbā Pēteris Krilovs uzsver, ka studentiem ir izaicinājums pēc studiju beigšanas uztaisīt 20 līdz 30 minūšu spilgtu filmu, kas apliecinātu viņu spējas režijā.

Jau jūnijā jaunie kino veidotāji savas filmas aizstāvēs Latvijas Kultūras akadēmijas pasniedzēju priekšā. Savukārt šī gada rudenī tās būs skatāmas arī plašākai publikai īpašās skatēs kinoteātros. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti