Tapusi Staņislava Tokalova pilnmetrāžas spēlfilma «Tas, ko viņi neredz»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Pabeigta jaunā režisora Staņislava Tokalova pirmās pilnmetrāžas spēlfilmas "Tas, ko viņi neredz" uzņemšana, ko producē studija "Ego Media". Spēlfilma saņēma Nacionāla kino centra finansējumu debijas filmu konkursā 2015.gada vasarā.

Filma “Tas, ko viņi neredz” ir ar psiholoģiskas drāmas ar zinātniskās fantastikas elementiem. Sižeta pamatā ir medmāsas Elzas attiecības ar savu pacientu Nikolā, kurš eksperimentējot ar mākslīgā intelekta radīšanu ir nonācis dziļā komā. Nikolā gaida ilgs un grūts atveseļošanās periods, ko sarežģī mākslīgais intelekts Anna, kuras mērķis ir panākt, lai Nikolā piederētu tikai viņai.

Filmas uzņemšana kopumā ilga nedaudz ilgāk par mēnesi. Lielākā filmas daļa tika uzņemta gleznainajā 16.gadsimtā celtajā Kukšu muižā netālu no Tukuma, pārējais materiāls nofilmēts Rīgā. Filmas scenārija autors ir Staņislavs Tokalovs, līdzautors - Valdemārs Kalinovskis no ASV.

“Kad man radās šīs filmas ideja, lai izprastu un iedziļinātos tēmā, pavadīju nedēļu slimnīcā pie paralizētiem pacientiem. Šī pieredze kļuva par stāsta pamatu. Slimnīcā guvu daudz informācijas, ko izmantoju, aprakstot personāžu raksturu, uzvedību un saskarsmi ar citiem cilvēkiem,” stāsta filmas scenārists un režisors Staņislavs Tokalovs.

Filmā galvenās lomas atveido aktieri no Latvijas un Krievijas: Katerina Špica, Jevģēnijs Tkačuks, Andris Keišs, Arnis Līcītis, Ieva Puķe, Elīna Dzelme, Jurijs Djakonovs un citi.

“Sen nebiju lasījis tik aizraujošu scenāriju. Lasot tu gaidi, kas gan notiks tālāk - stāstā ir ļoti spēcīga psiholoģiskā intriga,” saka Andris Keišs. “Te nav ļauno un labo, nav moralizēšanas, tu vari nostāties, kurā pusē gribi. Iepriecina, ka tik jauns cilvēks ir spējīgs tādu stāstu uzrakstīt un realizēt filmā,” viņš norāda.

Staņislavs Tokalovs režisora izglītību ieguvis Lielbritānijā. 2014.gadā viņa filma “Mazliet ilgāk” saņēma "Lielā Kristapa" balvu par labāko īsfilmu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti