Tapusi izstāde un fotoalbums par Kuldīgu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Pašlaik Kuldīgas mākslas namā skatāma starptautiskā fotoplenēra „Kuldīgas impresijas” noslēguma izstāde. Plenērā, kas norisinājās pagājušā gadā, piedalījās vairāk nekā 70 fotogrāfi no astoņām valstīm. Viņu uzdevums bija radīt fotogrāfijas jaunajam Kuldīgas fotoalbumam.

Iedvesmas avoti plenēra, izstādes un arī grāmatas „Kuldīgas impresijas” tapšanai bijušas vairākas apstākļu sakritības, stāsta kuldīdznieks un projekta idejas autors Artis Gustovskis.  Viens no tiem ir jaunais Kuldīgas fotoklubs „Divas upes”.

„Mēs ar Dzintaru, Ievu, Alanu, Kristīni un Sintija tieši pirms gada dibinājām Kuldīgā jaunu fotoklubu, kas ir iepriekšējo tradīciju turpinājums. Tas ir Kuldīgas fotoklubs „Divas upes”. Mums ir gada jubileja. Protams, vēlējāmies Kuldīgai radīt labas, profesionālas fotogrāfijas, tāpēc pagājušā gadā rīkojām divus lielus plenērus. Tā radās izstāde un būs arī grāmata,” saka Gustovskis.

Par fotoplenēra „Kuldīgas impresijas” nozīmi stāsta Kuldīgas fotokluba dalībnieks, fotogrāfs ar ilggadēju pieredzi - Dzintars Leja:

„Cita, dziļāka filozofija.  Cilvēks, kurš rada fotogrāfiju, viņš iziet pasaulē un rada to darbu. Galvenais jau nav tas, kurš fotografē, bet bilde, tā paliek vēsturei. Šeit bija vēl viena intriga, mums ir jauns fotoklubs, jādibina kontakti ar citiem.  Kā Dziesmu un deju svētki, kur sapulcējas cilvēki ar vienādām interesēm.”

Katram fotogrāfam, kas piedalījās plenērā, bija savs uzdevums -  fotografēt Kuldīgas cilvēkus viņu dabiskajā vidē un ikdienas gaitās.

„Man patīk fotografēt cilvēkus. Mazāk arhitektūru. Man patīk fotografēt Kuldīgu naktī, nelabvēlīgos apstākļos, kad ir sniegs, lietus. Arī pilsētas svētkos, tur gadās tādi momenti, vienkārši sakot, tā ir Latvijas pilsonība,” par savu fotografēšanas filozofiju saka Dzintars Leja.

Kuldīgas fotoplenērā piedalījās fotogrāfi gan no Latvijas fotoklubiem, gan ārvalstīm. Dalībnieku skaits pārsniedza septiņus desmitus. Viņu veikumu, sākot ar šo nedēļas nogali, varēs apskatīt Kuldīgas mākslas namā, kur atklāta lielformāta fotogrāfiju izstāde.

Kādi ir šie apakšslāņi un dziļākā būtība būs redzams fotogrāmatā „Kuldīgas impresijas”, kas tiks atvērta janvārī ar prezentāciju Rīgā. Foto izstādes un grāmatas māksliniece ir Helga Melnbārde.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti