Rīta Panorāma

Intervija ar Ivaru Kalviņu

Rīta Panorāma

Intervija ar diriģentu Mārtiņu Ozoliņu

Pabeigts darbs pie īsfilmas "Tukšās Zemes Ritmi"

Tapusi īsmetrāžas filma «Tukšās zemes ritmi»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Pabeigts darbs pie Reiņa Spailes īsmetrāžas filmas "Tukšās zemes ritmi". Filma tapusi studijā "Lokomotīve" un uzņemta ar Nacionālā kino centra atbalstu, finansējumu iegūstot debijas filmu ražošanas konkursā. Filma šogad tiks iesniegta ārvalstu filmu festivālos, bet kinoteātros Latvijā to plānots rādīt nākošā gada laikā.

Filmas "Tukšās zemes ritmi" centrā ir stāsts par Arvīdu, 14 gadus vecu zēnu, kurš dzīvo mazā lauku ciematā un savas dienas aizvada, kaļot nākotnes plānus ar savu labāko draugu Klāvu. Devies rīta skrējienā, Arvīds neapzināti nokļūst situācijā, kurā viņš kļūst par liecinieku pats savas mežonīgās dabas izpausmei. Arvīda rīcība liek viņam aizdomāties par savu dzīvi ciematā un raudzīties uz apkārt notiekošo citā gaismā. Arvīds ir spiests pieņemt lēmumu - ļauties apkārtējo spiedienam vai uzņemties atbildību par savas rīcības sekām.

Filmas režisors Reinis Spaile šobrīd apgūst režiju Baltijas Filmu un mediju skolā Tallinas universitātē, kā arī strādā "Vides filmu studijā" Latvijā. Kā režisors Reinis Spaile veidojis grupas "Carnival Youth" mūzikas klipus, kā arī vairākas īsfilmas, to vidū "The Restorator", kas ieguva labākās filmas titulu Daugavpils starptautiskajā filmu festivālā un starptautiskā studentu filmu darbnīcā Nidā, Lietuvā 2013.gadā.

Īsfilmas "Tukšās zemes ritmi" uzņemšana notika Ērgļos un Ērgļu apkaimē, kas ir arī scenārista Mārtiņa Grozas un režisora dzimtā vieta. Aktieru provēm bija pieteikušies vairāk nekā 500 bērni, no kuriem galvenās lomas atveidošanai tika izvēlēts Vits Ādams Olte.

Īsmetrāžas filmas "Tukšās zemes ritmi" režisors ir Reinis Spaile, scenārija autori ir Reinis Spaile un Mārtiņš Groza, producente - Undīne Buka - kinooperators - Jurģis Kmins, māksliniece - Zane Priede, montāžas režisors - Paulius Zavadskis, komponists - Aleksis Luriņš, mūzika - grupa "Kasetes", grima un kostīmu māksliniece - Ludmila Krugļika, skaņas režisore - Anete Vanaga.

Lomas filmā atveido Vits Ādams Olte, Kristofers Buks, Kate Jaskova, Daniels Volkovs, Krišs Karotkijs un citi.

Filmas garums ir 28 minūtes.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti