Tapusi dokumentālā filma «Uzlūdz dāmas» par Latvijas senioru mīlestības meklējumiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

16. februārī kinoteātrī "Splendid Palace" pirmizrādi piedzīvos režisores Katrīnas Tomašickas dokumentālā filma "Uzlūdz dāmas", kas atklāj Latvijas senioru stāstus par mīlestības meklējumiem, informēja producenti.

Kā uzsvēra veidotāji, filma ir gaišs un smeldzīgs dokumentālais stāsts par Latvijas senioriem un viņu mīlestības meklējumiem. Tā vēsta par cilvēkiem, kuri, neraugoties uz cienījamo vecumu, nesamierinās ar vientulību, droši dodas jaunos piedzīvojumos un ir atvērti dzīves dāvātajām iespējām. Vienu šie meklējumi aizved pie jauniem sarunu biedriem, citu – pie cilvēka, ar kuru kopā ceļot, bet vēl kādam izdodas atrast dzīvesbiedru. Filmas varoņi atklāj savu pieredzi, kur jūtas ir tikpat trauksmainas kā jaunībā un kur dzīve arī mūsdienu digitālajā vidē ir kaislību pilna.

Režisore Katrīna Tomašicka pastāstīja:
"Ar filmu gribēju parādīt, ka mīlestības meklējumus arī cienījamā vecumā mums, sabiedrībai, nevajadzētu uztvert kā tabu vai kaut ko neordināru. Tā ir dzīve, kas turpinās.
Dzīve, ko dzīvo cilvēki, ilgodamies pēc tuvuma, siltuma un sapratnes. Satikšanās uzreiz nenozīmē lielas pārmaiņas; arī sirsnīgas sarunas un kopīga pieredze var mainīt cilvēka ikdienu. Ceru, ka ar šo stāstu mēs iedvesmosim gan pašus seniorus būt drošiem un atvērtiem, gan viņu tuviniekus sniegt atbalstu saviem sirmgalvjiem. Pamudinoši vārdi un arī klusa, saprotoša būšana līdzās var palīdzēt atvērties jaunai pieredzei."
 

Filmas uzņemšana sākās vēl pirms pandēmijas, un pirmizrāde noslēgs piecu gadu tapšanas ciklu. Pavasarī filmu plānots izrādīt arī Latvijas reģionos.

Filmas režisore Katrīna Tomašicka, operators Andis Šūba, montāžas režisore Sandra Alksne, mūzikas autors Edgars Šubrovskis, skaņu režisors Pēteris Pāss, producenti "Story Hub" un "Odze films". 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti