Ārpus Rīgas

Iedzīvotāju aptaujas: cilvēki Latgalē neatbalsta azartspēļu vietu skaita palielināšanu

Ārpus Rīgas

Tītaru audzēšana Latvijā - sarežģīta, tomēr perspektīva nozare

''Talsu Vēstis'' žurnāliste Mārīte Raks-Lasmane par Kino atdzimšanu Talsos

Talsos līdz ar kinoteātra atjaunošanu atdzimst filmu skatīšanās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Talsos pēc ilgāka pārtraukuma septembrī darbu atsācis kinoteātris “Auseklis” - pilsētā bija ļoti gaidīts notikums. Par to liecina tas, ka bieži vien biļetes uz seansiem ir pilnībā izpārdotas un vietas visiem nepietiek, Latvijas Radio pastāstīja reģionālā laikraksta “Talsu Vēstis” žurnāliste Mārīte Raks-Lasmane.

“Auseklis” ir viena no desmit kinoteātru ēkām, kas jau sākotnēji ārpus Rīgas celta mērķim rādīt filmas. Iepriekš kinoteātris strādāja slinkā režīmā”, jo tehniskā aprīkojuma dēļ nebija iespējams rādīt jaunākās filmas.

Par Eiropas Savienības fondu līdzekļiem ir izremontētaa skatītāju zāle, labierīcības, foajē. Iegādāts arī jauns digitālais projektors un skaņas procesors, taču nepieciešams jauns kinoekrāns.

Savukārt pēc atjaunošanas Talsos iespējams skatīties tās pašas filmas, kas tiek rādītas Rīgā. Cilvēki esot priecīgi doties skatīties filmas, arī Latvijas simtgades filmas, arī multfilmas, pastāstīja žurnāliste. Turklāt skatītāji nereti brauc pat no tuvējiem novadiem, un biļetes uz seansiem bieži vien ir izpirktas.

Kinoteātra apmeklētāju skaits oktobrī un septembrī vidēji bija 3500, kas esot ļoti daudz. Tiesa, skatītāju vietu skaits kinoteātrī ir sarucis divtik – no 200 vietām uz simt krēsliem. Kinoteātra atjaunošana notika ar Eiropas Savienības finansiālu atbalstu, un pie projektā paredzētajām 100 sēdvietām esot jāpieturas līdz pat 2020.gadam.

Tuvākajā laikā plānots arī kasi aprīkot ar datoru, un pēc izmaiņām biļetes būs iespējams iegādāties līdz pat pēdējam brīdim gan internetā, gan uz vietas. Tam naudu varētu nākamgad atvēlēt pašvaldība.

Lai piedāvātu gana daudz filmu seansu, kinoteātrī būtu jāpalielina arī darbinieku slodzes un jāpieņem vēl darbinieki.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti