Tallinas «Black Nights» kinofestivālā - plaša Latvijas filmu parāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Deviņas Latvijas filmas šajās dienās tiek izrādītas Igaunijas galvaspilsētā Tallinā, kur notiek Ziemeļeiropā vienīgais A klases kinofestivāls “Melnās naktis”. Jau 18.novembrī starptautisko pirmizrādi festivāla galvenajā konkursā piedzīvoja Viestura Kairiša “Pilsēta pie upes”, bet šodien tur pasaules pirmizrādi piedzīvos Lailas Pakalniņas filma “Spogulī”.

Savukārt Baltijas konkursa programmā festivāls iekļāvis veselas septiņas Latvijas filmas un arī vairākus kopražojumus ar Latvijas kino profesionāļu dalību. Nacionālā kino centra direktore Dita Rietuma stāsta, ka Tallinā startēs gan jau “Lielajā Kristapā” izrādītais Dzintara Dreiberga “Dvēseļu putenis”, Ilzes Burkovskas-Jakobsenas dokumentālā animācijas filma “Mans mīļākais karš” un Ivara Zviedra dokumentālais darbs “Valkātājs”, gan vairākas filmas, kas Latvijā vēl nav redzētas.

Tallinas "Black Nights" kinofestivālā - plaša Latvijas filmu parāde
00:00 / 00:55
Lejuplādēt

"Tā ir filma “Bedre” - jaunās režisores Daces Pūces debijas filma, kas pirms pāris gadiem tika atbalstīta Nacionālā kino centra bērnu un jauniešu filmu konkursā. Filma, kuras pamatā ir Janas Egles literārie darbi, jau pirms pāris nedēļām ir uzvarējusi Lībekas filmu festivālā. Vēl viena filma ir Latvijā dzīvojošā un pasaulē pazīstamā krievu režisora Vitālija Manska dokumentālais vēstījums “Gorbačovs. Paradīze”, kas veltīta Mihailam Gorbočovam. Tallinā pirmizrādīs arī Lailas Pakalniņas novatorisko, radikālo, selfija estētikā veidoto melnbalto filmu “Spogulis” - tas ir neparasts skatījums uz klasisko pasaku par Sniegbaltīti un septiņiem rūķīšiem, tikai rūķīši trenējas krosfitā un arī Sniegbaltīte arī ir ļoti fiziski aktīva meitene," saka Rietuma. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti