Rīta Panorāma

Intervija ar Edgaru Rinkēviču, ārlietu ministrs (Jaunā Vienotība)

Rīta Panorāma

Intervija ar Inesi Ebeli un muzikantu kompāniju "Tandēms trijatā"

Krievu laikmetīgās mākslas zvaigžņu pāris Kabakovi dokumentālā filmā

Svētdien gaidāma pirmizrāde filmai par krievu laikmetīgās mākslas pārstāvjiem Kabakoviem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Svētdien kinoteātrī “Splendid Palace” notiks pirmizrāde filmai “Nabaga ļaudis. Kabakovi”, kas stāsta par krievu laikmetīgās mākslas pāri Iļju un Emīliju Kabakoviem. Šogad Iļja Kabakovs svin 85 gadu jubileju.

“Viņu dzīve rit apbrīnojamā sinerģijā jau trīsdesmit gadus. Viņi kopā rada arī mākslas darbus,” tā filmu raksturo Rīgas Starptautiskās laikmetīgās mākslas biennāles pārstāve Inese Dābola.

Šogad Iļja Kabakovs svin 85.dzimšanas dienu, un mākslinieka vārdu saista ar Maskavas konceptuālismu, kas radās šaurā inteliģences lokā 20. gs. 60. gadu beigās un 70.gadu sākumā Maskavas pagrīdē. Iļja Kabakovs tiek dēvēts par visnozīmīgāko krievu mākslinieku, kas pasaules ievērību iemantojis ar lielformāta instalācijām.

Filmas režisors Antons Želnovs māksliniekus dokumentējis viņu dzīvesvietā Longailendā. 1987.gadā Kabakovam izdevās emigrēt uz Rietumiem. Tur viņš satika Emīliju un sāka kopīgi veidot mākslas darbus. Pāra darbi atrodas vadošo muzeju kolekcijās.

Filmas pirmizrāde Latvijā notiks svētdien, 7. oktobrī, pulksten 19.00 kinoteātra “Splendid Palace” Lielajā zālē. Filma tapusi ar prestižā Maskavas laikmetīgās mākslas muzeja “Garāža” atbalstu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti