Rīta Panorāma

Saruna ar dziedātāju un pianisti Katrīnu Gupalo

Rīta Panorāma

Zviedrijā iespējamais terorists ievaino 8 cilvēkus

Sunīte Urga un draugi turpina laivot "Pa straumei" otrajā sezonā

Sunīte Urga un draugi turpina laivot «Pa straumei» otrajā sezonā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Jau 4. martā pie Latvijas Televīzijas skatītājiem nonāks sirsnīgā, izzinošā un piedzīvojumiem bagātā raidījuma “Pa straumei” otrā sezona. Raidījuma komanda paliek nemainīga – Helēna Krista Kalniņa, Roberts Grandāns, Elīna Zvejniece un sunīte Urga. Šajā sezonā jaunieši pētīs astoņas Latvijas upes: Rūju, Bārtu, Dienvidsusēju, Amatu, Bērzi, Roju, Plītnīcu un Mārupīti.

Arī šogad ieraudzīt, saklausīt, aptaustīt, izzināt un izdzīvot ne vien piedzīvojumus uz upēm, bet arī Latvijas vēsturi, kultūru un garšas jaunieši un suns dosies kompānijās pa trim – divi cilvēki un viens suns. Atšķirībā no iepriekšējās sezonas, šogad komandas meitenes apliecinās, ka var laivot arī divatā bez Roberta, kura lielā laivošanas pieredze pērn bija liels trumpis visos ceļojumos. “Šosezon trīs upes izlaivos trīs meitenes – Helēna, Elīna un Urga. Un viņas lieliski tiks ar visu galā,” piebilda projekta producente Ilze Lasmane-Brože. Viņa atklāja, ka upes apzināti izvēlētas tā, lai astoņos raidījumos parādītu pēc iespējas vairāk Latvijas dažādības. “Tāpēc katra no upēm izvēlēta diezgan atstatus cita no citas – viena upe Ziemeļvidzemē, otra Vidzemes centrālajā daļā, viena Dienvidkurzemē, otra Ziemeļkurzemē, viena Latgalē, cita Rīgā, viena Sēlijā un cita Zemgalē. Vēl viens svarīgs nosacījums bija, lai projektā ir iekļautas ne tikai labi zināmas upes, bet arī kāda plašākai sabiedrībai mazāk zināma. Tā projektā iekļuva Latgales īsupe Plītnīca, kurai līdzi nāks fantastiski stāsti. Šosezon skatu uz upēm vērsām dažādās sezonās – bija gan silti vasarīgi braucieni, gan rudens krāsu un lietavu pilni, gan salti ziemīgi, gan ar pavasara spriganumu,” atklāja producente.

Sunīte Urga, kura nu jau kļuvusi par pieredzējušu laivotāju, dosies līdzi jauniešiem visos braucienos. “Urga joprojām dievina braukt ar laivu,” pastāstīja producente un Urgas saimniece Ilze. Suns jūtot, ka tuvojas brauciens, un ir patīkami satraukts jau iepriekšējā dienā. Ar smaidu Ilze piebilda: “Urgu visur jau ļoti gaida. Gan lieli, gan mazi, gan cilvēki, gan zvēri.” Tiesa, un tas būtu jāņem vērā arī citiem suņu-laivotāju saimniekiem, pavisam traki braucieni četrkājainajiem draugiem pie sirds neiet. Tā, piemēram, Urga laivu braucienā pa Amatu izlēma labāk skriet pa krastu kopā ar uzņemšanas komandu, jo “nevaldāmā upē savaldīt nevaldāmu laivu, kurā viens no pasažieriem pārlieku satraucas un trinas, nav viegli”.

Sākoties raidījumam, portālā LSM.lv būs pieejami plaši materiāli par laivošanu un raidījumā apceļotajām upēm. Raidījums “Pa straumei” – no 4. marta ceturtdienās pulksten 21.05 LTV1 un REPLAY.lv.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti