Kultūras ziņas

Vai būs atbalsts ārvalstu kino ražošanai?

Kultūras ziņas

Kristīnes Ulbergas "Kariete uz Santjago"

Tapusi animācijas filma "Zirņa bērni"

Studijā «Animācijas brigāde» tapusi filma pašiem jaunākajiem «Zirņa bērni»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Filmu studijā “Animācijas brigāde” tapusi jauna animācijas filmiņa “Zirņa bērni”, kurai ir vistiešākā saistība ar labi zināmo Raiņa dzejoli ar tādu pašu nosaukumu. “Zirņa bērni” ir muzikāls piedzīvojums pašai jaunākajai auditorijai, un šopavasar tam vajadzēja piedzīvot pirmizrādi. Filmas veidotāji gan mierina – kolīdz to ļaus iespējas, “Zirņa bērni” nekavējoties dosies ceļā pie mazajiem un lielajiem skatītājiem.

“Zirņa bērni salīduši / Siltā pākstes gultiņā” – šīs Raiņa dzejoļa rindas ir iedvesmojušas filmu studijas “Animācijas brigāde” jaunākās leļļu filmas veidotājus. 13 minūtes garā filma pašiem mazākajiem skatītājiem ir par attiecību veidošanu un pasaules iepazīšanu. Zirņa bērni dzīvo pākstī, tad vienā jaukā dienā no tās izbirst un dodas pasaulē.

Animācijas filmu režisore Dace Rīdūze par jauno filmu saka: “Šis varētu būt tāds piedzīvojumu stāsts ar laimīgām beigām. Pa vidu ir kaut kas mazliet arī no trillera, detektīva, komēdijas un arī tāds kā dabas tēlojums, kur mēs vienkārši paskatāmies, kā tad tur īsti kas notiek – ar augiem dabā un kukaiņiem.”

Šī ir režisores trīspadsmitā filma, un vairumā no tām galvenie varoņi ir dabas tēli vai sadzīves priekšmeti.

“Tad kaut kā sanāca, ka Raiņa dzejolis mani uzrunāja ar tiem zirņa bērniem, un kaut kā tas viss salikās kopā, ka tie varētu būt muzikāli zirņi.

Uzmanīgākie filmas skatītāji un klausītāji varēs ieklausīties un pamanīt, ka katrs zirnis ir kā viena nots.

Sākumā tā dziesmiņa ir tāda pilnīga, un tad pamazām tā melodija mainās,” skaidro režisore.

Zirņa bērnu piedzīvojumus ieskandina Ulda Marhilēviča dziesma Ditas Lūriņas izpildījumā. Savukārt tēlus veidojusi māksliniece Ilze Kiršteina. Filmā darbojas: astoņi zirņa bērni, tārps, vista, zemesvēzis un vēl virkne dārzā sastopamu radību. Filmas režisore tos izrāda, ņemot ārā no lielas kastes. Kaste bija sagatavota, lai dotos uz filmas pirmizrādi kinoteātrī, kas bija plānota 13. martā.

Dace Rīdūze stāsta: “Bet tieši šajā dienā sākās mājās palikšanas laiks, un kaste ar visām lellēm tā arī nekur neaizceļoja.”

Šobrīd plānots, ka filmas tiešsaistes pirmizrāde varētu notikt 4. maijā, bet tās veidotāju un varoņu tikšanās ar skatītājiem varētu notikt ne ātrāk kā septembrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti