Kultūras ziņas

Noslēdzies I Jāņa Zābera vokālistu konkurss

Kultūras ziņas

Jūrmalas dome pret Zaļās atmodas muzeju

"Studentu kinofests" – 13 filmas četrās stundās

«Studentu kinoFests» – 13 filmas četrās stundās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Kādu kino skatīsimies tuvākajā nākotnē un kādas Latvijas filmas startēs pasaules kinofestivālos, var minēt, iepazīstot kino augstskolu studentu diplomdarbus. Šim nolūkam kinoteātris “Splendid Palace” jau otro reizi rīko “Studentu kinoFestu”. Tas norisinās 1. oktobrī, un tajā četru stundu maratonā izrāda 13 studentu darbus, kurus filmu skatei izvēlējās īpaša komisija.

Īsfilma “Ābolu vīrs” ir režisores Lūcijas Rošānes bakalaura darbs par kādu nomaļā vietā dzīvojošu vīrieti. Šo darbu Lūcija ir veidojusi kopā ar producenti Aiju Hermani, kura ar šo filmu arī noslēdz mācības RISEBA augstskolā. Turklāt abas dāmas ir cieši nolēmušas nākotni saistīt ar kino.

“Pašlaik mēs strādājam katra vēl citos darbos.. lai pieredzi bagātinātu. [..] Tagad ir pienācis brīdis, kad esam gatavas kaut ko jaunu radīt.. turpināt darboties,” stāsta jaunās mākslinieces Lūcija Rošāne un Aija Hermane.

“Ābolu vīrs” ir viena no 13 augstskolu absolventu filmām, kuras izrāda “Studentu kinoFestā”. Tajā piedalās trīs vadošās mākslas augstskolas no Igaunijas un trīs no Latvijas. Jaunā režisore Marta Botere ar filmu “Vilku nakts” pārstāv Latvijas Kultūras akadēmiju.

“Man ir īsfilma ar šausmu komēdiju elementiem.. nokļūst mājā, no kuras nevar izkļūt,” atklāj Marta Botere.

“Studentu kinoFests” šogad notiek otro reizi, un tam tika pieteiktas 33 filmas. Pirmo reizi festivāls ir starptautisks, un pirmo reizi tajā tiks pasniegta balva – iespēja nomāt profesionālu kino tehniku 2000 eiro vērtībā.

Tomēr festivāla rīkotāji uzskata, ka tā ir tikai neliela daļa no jauno autoru ieguvumiem.

Pirmkārt, filmas rāda uz lielā ekrāna, otrkārt – tās novērtē skatītāji un, protams, jau esošie kino profesionāļi, kuri meklē jaunos talantus. Un treškārt, tā ir vieta, kur dibināt jaunus kontaktus.

“Paaudzei ir jāstrādā kopā. Tā rodas visi jaunie un devītie viļņi.. ceram, ka šāda grupa var izveidoties šāda festivāla ietvaros,” pauž kinoteātra “Splendid Palace” mākslinieciskā vadītāja Daira Āboliņa.

Plānots, ka “Studentu kinoFests” būs ikgadējs pasākums, un tas neaprobežosies tikai ar Baltijas valstu kino ceha filmām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti