Studenti uzņēmuši filmu par Latvijas sabiedrisko mediju vēsturi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes studenti Edgars Noskovs, Anastasija Djakonova un Diāna Hoduļina uzņēmuši dokumentālo īsfilmu "Dzīves ēters", kas ielūkojas Latvijas sabiedrisko mediju vēsturē.

Filmas "Dzīves ēters" galvenie varoņi ir Ivars Falks, atvaļināts Latvijas Televīzijas (LTV) ziņu režisors, Jānis Buks, atvaļināts LTV ziņu operators un kameras vīrs ar gandrīz 50 gadu pieredzi, kā arī Lia Guļevska, leģendārā Latvijas Radio (LR) balss un personība, pateicoties kurai tapušas slavenās LR raidījums "Mikrofons" aptaujas.

Filmas galvenie varoņi teju mūža garumā bijuši saistīti ar medijiem. Viņi, atzīti mediju profesijas veterāni, filmā dalās atmiņu stāstos par profesionālo pieredzi LTV un LR, kā arī pauž viedokli par šī brīža situāciju industrijā. Filmas pamatā ir intervijas un arhīva attēli

"Domājot par filmas ideju, mēs negribējām, lai tā būtu vienkārši arhīvu kadru kompilācija. Mēs gribējām, lai filmā vēsture atdzīvojas, tāpēc uzmeklējām cilvēkus, kuri savu dzīvi veltījuši Latvijas sabiedriskajiem medijiem, jo viņi vislabāk spēj par tiem pastāstīt. Viņi ir piedzīvojuši daudzus vēsturiskus brīžus," stāsta viens no filmas veidotājiem Edgars Noskovs.

"Mūsuprāt, filma ir domāta jauniem cilvēkiem, it īpaši tiem, kuri vēlas savu dzīvi kādreiz saistīt ar medijiem. Ja noskatoties šo filmu un redzot cilvēkus, kuri savu mūžu veltījuši darbam medijos un joprojām par to runā ar tādu degsmi un aizrautību, jaunietis neuzskatīs to par labāko profesiju pasaulē, tad, iespējams, vērts padomāt par citu dzīves taciņu," norāda filmas žurnāliste Anastasija Djakonova.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti