Kultūras ziņas

Ieskandina Pasaules koru olimpiādes Miera zvanu

Kultūras ziņas

JRT šosezon paliek Lāčplēša ielā

Pelčos tiekas fotogrāfi no visas pasaules

Starptautiskā fotogrāfijas vasaras skola Pelčos pulcē augsta līmeņa fotogrāfus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Starptautiskās fotogrāfijas vasaras skolas vārds komentārus vairs neprasa. Fotoskola norisinās jau 11. reizi, un šai laikā tā kļuvusi par vienu no labākajām Eiropā. Vairāk nekā nedēļu fotogrāfi no visas pasaules piedalās meistarklasēs pie pasaulē atzītiem foto meistariem. Arī šoreiz par mājvietu izvēlēts Kuldīgas novada Pelču pagasts.

Pelču pilī uz deviņām dienām baroneses godā celta fotogrāfija. Jau vairākus gadus tieši šī vieta izvēlēta Starptautiskajai fotogrāfijas vasaras skolai.

Organizatori atzīst, ka ik gadu par meistarklašu vadītājiem tiek izvēlēti pasaulē atzīti fotogrāfi, kas darbojas dažādos žanros. Tā arī šoreiz – sešās meistarklasēs var padziļinātāk izkopt savas prasmes gan dokumentālajā  fotogrāfijā, gan ļauties dažādiem eksperimentiem. Jāteic, ka ik vakaru notiek profesionāļu lekcijas, kas bez maksas pieejamas ikvienam interesentam.

„Mēs tam redzam atdevi, redzam kā cilvēki progresē ar saviem darbiem, rodas daudz jaunu iespēju, kā viņi mainās paši vai maina savu darbošanās stilu, izdomā veikt jaunus pavērsienus dzīvē attiecība uz fotogrāfiju,” pauž biedrības ISSP (Starptautiskā fotogrāfijas vasaras skola) vadītāja Jūlija Berkoviča.

„Es esmu ļoti pārsteigts, esmu vadījis daudz meistarklašu, bet te visām darbnīcām ir viens no augstākajiem līmeņiem manā pieredzē. Manā klasē darbojas daudzi profesionāli fotogrāfi, un visiem ir augsts līmenis. Es palīdzu viņiem atlasīt fotogrāfijas, lai veidotos stāsts,” norāda meistarklases vadītājs no Itālijas Paulo Vudss.

Starptautiskā fotogrāfijas vasaras skola aizsākās 2006. gadā Ludzā un kopš tā laika ir kļuvusi par vienu no labākajām Eiropā. Tāpēc tā ik gadu pulcē daudz interesentu. Šogad 74 fotogrāfus no 25 pasaules valstīm.

„Es pabeidzu fotoskolu  pirms 3,5 gadiem. Tagad es strādāju jau ar klientiem, šī skola ir kā atgriešanās pie mācībām - uzlabot savas prasmes, satikt kolēģus fotogrāfus, kontaktēties ar viņiem un apmainīties ar pieredzi,” norāda skolas dalībniece no Vācijas Nina Vaimane.

„Es strādāju kā fotožurnālists, galvenokārt fotografēju ziņas. Bet šajās darbnīcās es varu sadarboties ar dažādiem fotogrāfiem, tā saviem darbiem iegūstot jaunu  perspektīvu,” norāda Takaši Oijama - skolas dalībnieks no Japānas.

Vasaras skolas laikā paveikto varēs redzēt izstādē, kas tiks atklāta 13.augustā Kuldīgas Mākslas namā, pēc tumsas iestāšanās darbu projekcijas varēs redzēt arī Kuldīgas brīvdabas kinoteātrī.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti