Rīta Panorāma

Intervija ar Mārtiņu Bičevski

Rīta Panorāma

Vārdu un uzvārdu atļauts mainīt neierobežotu reižu skaitu

Latvijas kino lellei 50!

«Splendid Palace» svin latviešu leļļu kino 50. jubileju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Rīgas kinostudijā režisora Arnolda Burova  izveidotajā leļļu filmu studijā 1966.gadā tapa pirmā latviešu leļļu filma "Kikerigū!". Leļļu kino 50.jubilejas svinības kinoteātrī "Splendid Palace" 6. februārī iesāks īpašs pasākums bērniem, bet 9. februārī gaidāma pirmizrāde Jāņa Cimermaņa animācijas filmai "Meistara slepenā dzīve". Turklāt kinoteātra telpās no 6. līdz 12. februārim būs apskatāma animācijas kino leļļu izstāde.

Filmā "Meistara slepenā dzīve" ir apvienots leļļu kino ar dokumentālajiem kadriem. Jau vēstīts, ka filma ir veltījums mūsu vecmeistaram, leļļu kino dibinātājam Arnoldam Burovam, kura 100 gadu jubileju atzīmējām pagājušajā gadā. "Meistara slepenā dzīve" ir fantāzijas savijums ar pagātnes konkrētību, filmu fragmentiem ar jaunradītām epizodēm.

Filmā izmantotas īpaši apstrādātas kinohronikas un fotogrāfijas, kur dokumentāli fiksēti Burova dzīves un darba brīži. Filmai "Meistara slepenā dzīve" pēc pirmizrādes paredzēts seanss arī 12. februārī.

Kino seansā 6. februārī bērniem plkst. 12 uzstāsies bērnu vokālais ansamblis "Kukainīši". Pēc koncerta sāksies filmu programmas karuselis, kurā varēs noskatīties pašu pirmo sēriju, kā īsti izveidojās trīs brašo vīru Sīlinka, Bembelāta un Poterika sadarbība un viņu slavenā "Avārijas brigāde". Vēl programmā būs animācijas filma "Lidojam"' no Munka un Lemija sērijas, "Caurā māja", "Burvju mākslinieks"  no zvēru serijas, "Jāņtārpiņš", "Pasmaidi,draugs!", "Eži un lielpilsēta" un citas filmas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti