Rīta Panorāma

Intervija ar Krišjāni Reķi

Rīta Panorāma

Intervija ar Andri Vilku

Ar klauna noti piesātinātā filma "Silvio"

«Splendid Palace» sāks demonstrēt «Dižā skaistuma» režisora Paolo Sorrentino jauno filmu «Silvio»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

“Silvio Berluskoni ir “itāliskuma” arhetips, un, stāstīdams par viņu, es varu izstāstīt par itāliešiem,” saka itāliešu režisors Paolo Sorrentino, kurš savā jaunajā filmā “Silvio” (“Loro”, 2018) vēsta par skandalozo politiķi, viņa attiecībām ar tuviem sabiedrotajiem, par viņa varaskāri un mūžīgajām ballītēm. Seriāla “Jaunais pāvests” un filmu “Jaunība” un “Dižais skaistums” režisora jaunā filma kinoteātra “Splendid Palace” repertuārā jau no 11.  janvāra, informēja kino “Splendid Palace” pārstāvji.

Miljardieris, mediju magnāts un senais futbola kluba A. C. Milan īpašnieks Silvio Berluskoni pēc Otrā pasaules kara Itālijas premjerministra amatā bija visilgāk. Krīzes dēļ viņš bija spiests atkāpties 2011. gadā.  Tomēr filma “Silvio” nav par politiku.  Augstu ambīciju un dekadentisku orģiju fonā sarežģītā Berluskoni personība īpaši spilgti attēlota ar otro sievu Veroniku Lario un laulības krahu saistītajā sižeta līnijā.

Filmas režisors uzsver: ““Silvio” nav ne par, ne pret Berluskoni, gluži otrādi - tas ir maigs skatiens uz veca vīra vājībām.”

Filmā Berluskoni tēlo Sorrentino senais sadarbības partneris – itāliešu aktieris Tonijs Serviljo. Viņi kopā strādājuši pie “oskarotās” filmas “Dižais skaistums”. Toronto kinofestivālā aktieris raksturojis gaisotni, ko uzņemšanas grupa centusies radīt filmā “Silvio”:“Baudas aspektam filmā ir spēcīga simboliska nozīme. Gan filmā, gan dzīvē Berluskoni politikā ieviesis šovbiznesam radniecīgu izrādes garu.

Filmā redzams apdullinošs daudzums kadru ar miesas atveidojumu, tos mēs izmantojam kā uzspiestas paviršas baudas metaforu. Paviršība palīdz Berluskoni dzīvot ar vērienu: nerociet pārāk dziļi, nevērojiet pārāk uzmanīgi, un visiem būs jautri.”

Garums: 2 st. 30 min., vecuma ierobežojums: 16+. Filma itāļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti