«Splendid Palace» - pirmās Gruzijas-Igaunijas kopražojuma filmas seanss

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Otrdien, 4.februārī, kinoteātrī „Splendid Palace” ekskluzīvā bezmaksas seansā būs skatāma filma „Mandarīni” - pirmais Gruzijas un Igaunijas kino kopražojums.

Mākslas filmas stāsts risinās uz Abhāzijas kara notikumu fona pagājušā gadsimta 90.gados. Lai arī stāsts ir lielākoties par Gruzijā dzīvojošu igauņu ģimeni kara laikā, režisors Zaza Urušadze asaras redzējis gan amerikāņu, gan japāņu skatītāju acīs. Ne velti filma saņēmusi jau vairāk nekā desmit apbalvojumu.

Gruzīnu režisors filmas scenāriju sarakstījis divu nedēļu laikā. Filma „Mandarīni” stāsta par diviem ievainotiem Abhāzijas kara kareivjiem no pretējām pusēm, kuri satiekas igauņu ciemā Abhāzijā. Pēc Igaunijas valdības uzaicinājuma atgriezties vēsturiskajā dzimtenē palikuši vien divi vīri - mandarīnu dārzu uzraugi.

Kad filmu skatās gruzīni, viņi to uztver kā gruzīnu filmu. Kad to skatās igauņi – viņiem šķiet, ka tā ir igauņu filma, tāpēc es uzskatu, ka filma ir izdevusies,” norāda režisors Zaza Urušadze. „Emocijas ir vienlīdz spilgtas arī amerikāņiem un japāņiem. Jo tā ir filma par cilvēkiem, kuri, varētu domāt, ir piedzimuši nepareizajā vietā un laika, bet viņi tik un tā cenšas nezaudēt cilvēcību.”

Filmas uzņemšanā piedalījušies 40 cilvēki – puse gruzīnu, puse igauņu kino profesionāļu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti