Kultūras ziņas

Piedalies fināla balsojumā!

Kultūras ziņas

Dace Melbārde revolūciju nesola

"Splendid Palace" aicina kino ceļojumos

«Splendid Palace» aicina kino ceļojumos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Otrdien kinoteātrī “Splendid Palace” dots starts “Desmit izciliem ceļojumiem” – tieši tā nosaukts filmu cikls, kas kino gardēžiem piedāvās uz lielā ekrāna noskatīties desmit izcilu režisoru “road movie” jeb “ceļa filmas”. Tā dēvē kino darbus, kuru centrā ir dēkaiņi, romantiski mīlnieki vai ģimenes locekļi un viņu ceļojumi ar piedzīvojumiem, līkločiem un negaidītiem pagriezieniem.

Kino ceļošana sākass ar Deivida Linča 1990. gada filmu “Mežonīgie sirdī”. Tajā režisors veiksmīgi savieno spriedzi un romantiku, to visu pārklājot ar izmeklētu mūziku. Plānots, ka pirms katra seansa ievadvārdus teiks kāds no kino un auto ekspertiem. Linča filmu komentē aktieris un autobraucējs Uldis Dumpis un kinokritiķe Daira Āboliņa.

Jaunā kino cikla programmā iekļauta arī Barija Levinsona filma “Lietus vīrs”, kas ir stāsts par diviem brāļiem. Šim seansam par līdzbraucējiem tiks aicināti brāļi, kuri ir zinātāji gan ceļošanas, gan kino lietās – Ģirts un Pauls Timroti.

Tāpat programmā iekļauta Žana Lika Godāra “Trakais Pjero”, Ridlija Skota “Telma un Luīze”, Vima Vendersa “Parīze. Teksasa”, kā arī citas klasikas kinolentes, starp kurām arī mūsu pašu “Limuzīns Jāņu nakts krāsā”. Kino ceļojums ilgs visu gadu, ik mēnesi izrādot vienu no filmām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti