Rīta Panorāma

Rietumos kritizē Putina lēmumu par kodolieroču līgumu

Rīta Panorāma

Baidens Polijā sola turpināt aizstāvēt Ukrainu

Spīlbergs Berlīnē saņēmis "Zelta lāci" par ieguldījumu kino

Spīlbergs Berlīnes kinofestivālā saņēmis balvu par mūža ieguldījumu kino

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Pasaulslavenais amerikāņu režisors un producents Stīvens Spīlbergs saņēmis Berlīnes kinofestivāla balvu "Zelta lācis" par mūža ieguldījumu kino industrijā. Forumā arī tika parādīta viņa jaunākā filma "Fabelmeni".

Berlināles mākslinieciskie vadītāji norādīja, ka Spīlbergam bijusi galvu reibinoša karjera un viņš "iekarojis skatītāju sirdis visā pasaulē". Režisors arī piešķīris jaunu dimensiju kino industrijai kā sapņu fabrikai un filmu veidotājiem kā cilvēkiem, kas spēj nodot svarīgu vēstījumu cilvēkiem visā pasaulē.

Savukārt pats mākslinieks, atbildot uz žurnālistu jautājumiem, atzina, ka viņam nav mīļākās lentes un visas tās esot kā bērni. Visgrūtāk bijis uzņemt šausmu filmu "Žokļi", savukārt visemocionālākie darbi ir "Šindlera saraksts" un jaunākais veikums – lente "Fabelmeni". Daļēji autobiogrāfiskajā lentē esot gan komiskas epizodes, gan traumatiski momenti.

73. starptautiskais Berlīnes kinofestivāls norisinās no 16. līdz 26. februārim. Par festivāla galvenajām balvām – "Zelta lāci" un "Sudraba lāci" – sacentīsies 19 filmas, galvenās balvas tiks pasniegtas 25. februārī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti