Spēlfilmas «Nameja gredzens» tērpi un rekvizīti apskatāmi izstādē Rēzeknē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

No 6. decembra līdz 1. februārim Latgales Kultūrvēstures muzejā ir apskatāma spēlfilmas “Nameja gredzens” tērpu un rekvizītu izstāde, medijus informē muzeja pārstāvji.

Vēsturisko leģendu par Zemgales karali Nameju kino valodā radījis režisors Aigars Grauba un producents Andrejs Ēķis. Filmas “Nameja gredzens” tērpu māksliniece ir Sandra Sila, kuras uzdevums, strādājot pie tērpu kolekcijas, nav bijis precīzi kopēt arheoloģiskos apģērbus, bet gan veidot kostīmus ar atsauci uz seno tērpu siluetiem, audumu krāsām, rotām.

Kopumā filmas vajadzībām radīti vairāk nekā 300 tērpu komplektu, kuru darināšanā piedalījušies daudzi Latvijas amatnieki, kā arī rotu un butaforiju mākslinieki. Izstādē varēs apskatīt 10 krāšņākos filmas tērpus, kas darināti galvenajiem varoņiem.

Kostīmus papildinās rekvizīti no filmēšanai veidotās vides.

Ieskats izstādē Rēzeknē
Ieskats izstādē Rēzeknē

Tā kā leģendā par Nameju darbība vijas ap “galveno” klusējošo varoni – gredzenu, tad muzeja speciālisti izlēma izstādīt arī vēsturisku artefaktu no Latgales Kultūrvēstures muzeja krājuma –bronzas gredzenu ar vītu augšpusi, tas ienācis muzeja arheoloģijas kolekcijā kā viens no pirmā desmita priekšmetiem, kas 1960. gadā saņemti no Rēzeknes 1. vidusskolas novadpētniecības pulciņa vadītāja Ivana Loginova.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti