Spēlfilmai «Es esmu šeit» galvenā balva «CinEast» kinofestivālā Luksemburgā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Renāra Vimbas spēlfilma "Es esmu šeit" ieguvusi galveno žūrijas balvu Luksemburgā notiekošajā Centrāleiropas un Austrumeiropas kinofestivālā "CinEast", informē "CinEast" Latvijas filmu programmas koordinators Heinrihs Puciriuss.

Festivāla konkursā piedalījās astoņas spēlfilmas, bet pavisam šāgada programmā tika izrādītas vairāk nekā 60 pilnmetrāžas filmas no 18 Eiropas valstīm.

"CinEast" šogad notika jau devīto reizi, un šis ir līdz šim lielākais Latvijā tapušas filmas panākums šajā festivālā. Bez Renāra Vimbas filmas festivāla programmā bija iekļautas vēl divas Latvijas spēlfilmas - Lailas Pakalniņas "Ausma" un Dāvja Sīmaņa "Pelnu sanatorija".

Jau vēstīts, ka augusta nogalē Renāra Vimbas pilnmetrāžas spēlfilma “Es esmu šeit”, kas savu kinodzīvi iesāka ar "Kristāla lāci" Berlīnes starptautiskajā kinofestivālā, saņēma divas balvas starptautiskos kinofestivālos – Austrijā un Krievijā, Kaļiņingradas apgabalā, bet Nacionālajā kino festivālā "Lielais Kristaps 2016" oktobra sākumā tika atzīta par labāko pilnmetrāžas spēlfilmu.
 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti