Specefektu eksperts: Lāča uzbrukums Leonardo Di Kaprio varonim filmēts četras dienas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Viena no iespaidīgākajām epizodēm režisora Alehandro Gonsalesa Injaritu filmā “Cilvēks, kurš izdzīvoja” – grizli lāča uzbrukums Leonardo Di Kaprio atveidotajam Hjū Glāsam filmēta četras dienas, izdevumam "The Hollywood Reporter" pastāstījis vizuālo efektu speciālists Ričs Makbraids, kuram bija uzticēta šī joma Injaritu filmā.

2.februārī savas ikgadējās balvas sadalīja Amerikas Vizuālo efektu asociācija (Visual Effects Society).

Ceremonijā ar četrām balvām triumfēja filmas “Zvaigžņu kari: Spēks mostas” veidotāji, bet “Cilvēks, kurš izdzīvoja” saņēma trīs balvas, no kurām divas tieši par grizli lāčumātes uzbrukumu medniekam Hjū Glāsam. Vizuālo efektu asociācija novērtēja izcilo lāčumātes animēto izpildījumu un uzbrukuma ainas kompozīciju.

Kā medijiem atklāja Makbraids, grizlilāča tēla izveidē izmantotas divu prototipu – Vankūveras rezervātā “Grouse Mountain” mītošo lāču Kūlas un Grindera fotogrāfijas, kuras animētas ar kino vizuālo efektu programmatūras izstrādātāju “Industrial Light & Magic” (ILM) tehnoloģiju palīdzību.

Lāča uzbrukuma filmēšana mežā pie Skvamišas upes Britu Kolumbijā, Kanādā aizņēmusi četras dienas. Visus trikus Di Kaprio veicis pats, izņemot divus visgrūtākos, bet lāčumāti imitējis kaskadieris Glens Ennis.

“Cilvēks, kurš izdzīvoja" ir lielā mērā specefektu filma, taču filmas veidotāji negribēja, lai skatītājs to pamana, norāda Makbraids.

Līdzīgi kā tas bija ar Injaritu iepriekšējo filmu – oskaroto “Putncilvēku”, arī “Cilvēks, kurš izdzīvoja” filmēts ļoti garos dublos. Pēc datorapstrādes tas ļāvis radīt viena nepārtraukta kadra efektu, atklāj specefektu eksperts.

Injaritu filma “Cilvēks, kurš izdzīvoja” nominēta arī ASV Kinoakadēmijas “Oskaram” kategorijā “Vizuālie efekti”.

Jau vēstīts, ka filma "Cilvēks, kurš izdzīvoja" saņēmusi 12 "Oskara" nominācijas. ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonija notiks 28. februārī Losandželosā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti