Spāņu režisors Almodovars savu jauno filmu uzņems Ziemeļamerikā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Populārais spāņu kinorežisors Pedro Almodovars savu jauno filmu uzņems Ziemeļamerikā. Par to viņš paziņoja pēc jaunākās lentes "Sāpes un slava" debijas Amerikas Savienotajā valstīs (ASV).

Sarunā ar žurnālistiem Almodovars atteicās atklāt jaunās lentes nosaukumu. Viņš vienīgi pauda, ka scenārijs veidots pēc kādas amerikāņu autores pieciem stāstiem un tā darbība notiek ASV Teksasas štatā un Meksikā. Tā būšot pirmā reize, kad viņš strādāšot ārpus dzimtās Spānijas. 

Tikmēr kino kritiķi atgādina, ka filma "Sāpes un slava", ko nesen sāka demonstrēt ASV, vēsta par kāda slavena režisora dzīvi. Par kultūras provokatoru un huligānu dēvētais mākslinieks pagājušā gadsimta 80. gados provocēja sabiedrību ar izaicinošiem paziņojumiem un drosmīgām pārvērtībām. Cienījamā vecumā viņš ir kļuvis par vientuļu, neirotisku intelektuāli, kas nodarbojas ar pašiznīcināšanos un atceras savu pagātni.

Kritiķi to atzinuši par vienu no labākajiem Almodovara darbiem, bet galvenā varoņa atveidotājs Antonio Banderass ieguva labākā aktiera balvu Kannu kinofestivālā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti