Šovakar pasniegs nacionālo kino balvu «Lielais Kristaps»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Kinoteātrī “Splendid Palace” šovakar notiks nacionālās kino balvas “Lielais Kristaps” svinīgā noslēguma ceremonija, ko atliktajā tiešraidē rādīs arī Latvijas Televīzija, bet tiešraidē – sabiedrisko mediju portāls LSM.lv.

Ceremonijas režisors šogad ir Mārtiņš Ķibers, scenogrāfijas autore Anna Heinrihsone, bet ceremoniju vadīs aktieris Egons Dombrovskis.

Balvas sadalīs 23 kategorijās, kā arī pasniegs mūža balvu par ieguldījumu kino mākslā, un tās laureāti ir pazīstamie un pieredzes bagātie kino kritiķi un teorētiķi Ābrams Kleckins un Miks Savisko.

Viņu ieguldījumu raksturo Latvijas Kinematogrāfistu savienības vadītāja Ieva Romamova: “Viņi ir tie kungi, kuri 70.gados  formulēja 60.gados izveidoto jaunā kino vilni, kurš tika nosaukts par Rīgas poētiskā dokumentālā kino skolu. Tas ir milzīgs darbs – to saprast, izpētīt un arī formulēt.”

Ieva Romanova raksturo "Lielā Kristapa" mūža balvu ieguvējus
00:00 / 00:45
Lejuplādēt

Protams, ar to laureātu sasniegumi neaprobežojas. Miks Savisko veidojis daudzus raidījumus “Kino un mēs”, bet Ābrams Kleckins ir ilggadējs pasniedzējs Latvijas Universitātē un arī scenārija autors filmai “Vai viegli būt jaunam”, norāda  Romanova.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti