«Sony World Photography Awards» Nacionālo balvu saņem Jānis Paļulis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

“Sony World Photography Awards” Nacionālo balvu saņēmis Jānis Paļulis, kura fotogrāfiju "Mirdzošā sēne" žūrija novērtēja kā labāko no 440 latviešu fotogrāfu attēliem konkursa Brīvajā kategorijā, no kuras atlasīti uzvarētāji Nacionālajām balvām, informēja “Sony” pārstāvji Latvijā.

Jānis Paļulis ar fotografēšanu nodarbojas vairāk nekā 10 gadus, lielākoties strādājot ar macro, dabas, ainavu, kāzu un mākslas foto. Atzinību guvušais attēls uzņemts Bauskas pusē 2020. gada augustā, iemūžinot gaismas spēli mežā ap saulrieta laiku. Fotogrāfija veidota gaismas zīmēšanas (“light painting”) tehnoloģijā. Runājot par uzvaru, viņš sacīja: "Pirms pieciem gadiem, kad man bija tikai 22 gadi, es pirmo reizi saņēmu šo balvu. Tas bija ne tikai pagodinājums, bet arī dzinulis turpināt attīstīt savu talantu. Es guvu apliecinājumu pats sev, ka varu būt fotogrāfs, un fotografēšana ir kļuvusi par manu pamatnodarbošanos. Es esmu ļoti priecīgs un gandarīts par atkārtotu panākumu starptautiskā mērogā. Tas motivē tiekties uz izcilību.”

"Mirdzošā sēne"
"Mirdzošā sēne"

Konkursa Nacionālā balva (“The National Awards program”) ir Pasaules Fotogrāfijas organizācijas un “Sony” iniciatīva nolūkā atbalstīt vietējās fotogrāfu kopienas visā pasaulē – šogad konkursā tika iesūtīti darbi no 53 valstīm. Šogad “Sony World Photography Awards” konkursā tika iesniegti vairāk nekā 330 000 darbi, un vairāk nekā 165 000 no iesniegtajām fotogrāfijām iekļāvās Brīvajā kategorijā.

Visu Nacionālo balvu ieguvēju darbi apskatei pieejami konkursa mājaslapā.

Šogad Nacionālo balvu žūrijā Baltijas valstis pārstāvēja fotogrāfi Mārcis Baltskars, Kaupo Kikkass un Dans Macijausks.

“Šis ir viens no pasaules lielākajiem un atvērtākajiem fotokonkursiem. Dalība ir bez maksas, tāpēc talanti pat ar ļoti ierobežotu budžetu var parādīt savus darbus. Atlasot attēlus, es vērtēju stāstu un izpildījumu. Lai uzkavētos pie fotogrāfijas, tai ir jābūt interesantai – jāsajūt attēla vēstījums. Vēlos iedrošināt ikvienu fotogrāfu meklēt saistošas tēmas visa gada garumā un iesniegt savus darbus konkursam. Apsveicam uzvarētājus, jūsu darbs tiek novērtēts!” norādīja “Sony” vēstnesis un konkursa žūrijas loceklis Dans Macijausks.

“Sony World Photography Awards 2021” studentu, jauniešu, brīvās un profesionālās konkursa kategorijas uzvarētāji tiks paziņoti 2021. gada 15. aprīlī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti