Šonedēļ notiks latviešu filmas «Tēvs Nakts» pirmizrāde Vācijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

27. jūnijā Minhenes starptautiskajā filmu festivāls savu Vācijas pirmizrādi piedzīvos režisora Dāvja Sīmaņa spēlfilma “Tēvs Nakts”, informē filmas pārstāvji.

Filmu “Tēvs Nakts” Minhenes festivālā varēs noskatīties 30. jūnijā, 5. un 7. jūlijā, festivāla apmeklētājiem būs arī iespēja tikties ar filmas režisoru Dāvi Sīmani. Filma tiks demonstrēta festivāla sadaļā “International Independents”, kas piedāvā jaunu režisoru autorkino darbus no visas pasaules, kuri kvalitātē pārspēj vidusmēra kino piedāvājumu.

Minhenes starptautiskais filmu festivāls ir lielākais vasaras kino notikums Vācijā, un pēc nozīmīguma tas ir otrais svarīgākais Vācijas kinofestivāls pēc Berlīnes kinofestivāla. Festivāls izveidots 1983. gadā. Visas festivālā iekļautās 200 filmas ir pasaules, Eiropas vai Vācijas pirmizrādes. Katru gadu festivālu apmeklē ap 80 000 kino cienītāju un 2500 kino profesionāļu.

Filma “Tēvs Nakts”  pēc starptautiskās pirmizrādes Maskavas starptautiskajā  festivālā ir demonstrēta festivālos ASV (Vašingtonas ebreju filmu festivālā), Kanādā (Toronto Starptautiskajā ebreju filmu festivālā), Dānijā un Ķīnā (Šanhajas starptautiskajā filmu festivālā) un apstiprināta dalībai festivālos Austrālijā, Lielbritānijā, Polijā, Kanādā un ASV.

Spēlfilma “Tēvs Nakts” ir vēsturiskos notikumos, atmiņās un liecībās balstīts stāsts par leģendāro rīdzinieku Žani Lipki, kurš kopā ar ģimeni  Otrā pasaules kara laikā savā mājā Ķīpsalā izglāba vairāk nekā 50 ebrejus.

Žani un Johannu Lipki filmā atveido aktieri Artūrs Skrastiņš un Ilze Blauberga.

2018. gadā Nacionālās kino balvas ietvaros filma saņēma četras “Lielā Kristapa” balvas: par labāko režiju, labāko operatora darbu, labāko filmas mākslinieku un labāko aktrises darbu otrā plāna lomā. Filmu Latvijā noskatījušies jau vairāk nekā 45 000 skatītāju.

Kā jau vēstījām, 4. jūlijā plkst. 21.15 filma “Tēvs Nakts” būs skatāma LTV1 un Replay.lv.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti