Šogad izturīgākais filmu skatītājs pie kino ekrāna pavadījis teju 62 stundas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

17.novembrī kinoteātrī "Kino Citadele" noslēdzās filmu skatīšanās sacensības. Par šī gada izturīgāko kino skatītāju kļuva Agris Liepiņš, kurš, pārspējot iepriekšējā gada 45 stundu rekordu un otrajā vietā atstājot pirmo sacensību uzvarētāju Rūdolfu Mingu, pierādīja pārliecinošu izturību, bez pārtraukuma skatoties filmas teju 62 stundu garumā.

Rekorda uzstādīšanā piedalījās 12 dalībnieki: seši atlases finālisti - Anna Marlēna Mekša, Evisa Usenko, Agris Liepiņš, Agris Lākutis, Kristaps Jērums un Sintija Popena, iepriekšējā gada uzvarētājs Rūdolfs Mings (Miķelsons), radio "Pieci.lv" atlases uzvarētāja Kristīne Eglīte, kā arī trīs kinoteātra draugi - dziedātājs Dons (Artūrs Šingirejs), vieglatlēte Laura Ikauniece un mākslinieks Kašers (Kaspars Blūms-Blūmanis).

Visizturīgākie šī gada sacensību dalībnieki bija Jurijs Getalo, kurš filmas spēja skatīties 61 stundu un 25 minūtes, Rūdolfs Mings (Miķelsons) - 61 stundu un 51 minūti, un uzvarētājs Agris Liepiņš, kurš pie kino ekrāna pavadīja 61 stundu un 52 minūtes, noskatoties 39 kino filmas.

Pirmā sacensību gada rekordu - 45 stundas - pārspēja ne tikai pirmie trīs vietu ieguvēji, bet arī ceturtās vietas ieguvējs Agris Lākutis un piektās vietas īpašniece Sintija Popena.

Pirmo vietu ieguvēji savās pieteikumu anketās norādījuši, ka kino ir viņu aizraušanās ne tikai izklaides līmenī, bet viņi ar to plāno saistīt arī savu nākotni un profesijas izvēli. Trešās vietas īpašnieks Jurijs Getalo ir Rīgas Stradiņa universitātes multimediju komunikācijas programmas students, kurš atzina, ka kino vēstures un teorijas nodarbības augstskolā ir bijis iemesls mainīt domas par kino mākslu un apdomāt iespēju ar to saistīt savu nākotnes profesiju. Arī otrās vietas ieguvējs Rūdolfs Mings (Miķelsons) ir kino režijas students un jau šobrīd Latvijā ir atpazīstams kā viens no centīgākajiem un mērķtiecīgākajiem jaunajiem kino režisoriem. Aizstāvēt iepriekšējā gada uzstādīto rekordu Rūdolfs Mings ieradās no studijām Londonā. Savukārt sacensību uzvarētājs jau sākotnēji atzina, ka ir aizrautīgs kino skatītājs un uzvara sacensībās būtu lieliska dāvana 30 gadu jubilejā.

"Tā kā kino apmeklēju diezgan bieži un sekoju līdzi kino pasaules aktualitātēm, vislielākās grūtības sacensību laikā radīja fakts, ka lielāko daļu filmas jau biju redzējis iepriekš. Lai neaizmigtu, savu prātu centos nodarbināt arī ar citām aktivitātēm - mēģināju atpazīt filmu fona mūzikas izpildītājus un filmu uzņemšanas kļūdas un neprecizitātes. Ļoti palīdzēja sievas un draugu atbalsts, kuri sacensību laikā mudināja nepadoties," atzina sacensību uzvarētājs Agris Liepiņš.

Kā esam vēstījuši, filmu skatīšanās sacensības sākās 14.novembrī.

Pirmās filmu sacensības Latvijā kinoteātris "Kino Citadele" rīkoja 2013.gadā, kad savu izturību pie kino ekrāna pierādīja desmit azartiskākie Latvijas kino skatītāji. Pirmā kino skatīšanās sacensību uzvarētājs bija jaunais un daudzsološais kino režisors Rūdolfs Mings (Miķelsons), kurš bez aizmigšanas, ievērojot visus sacensību noteikumus, spēja izturēt 45 stundas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti