Kultūras ziņas

"Homo Novus" aicina iekāpt cita kurpēs

Kultūras ziņas

Sākas sarunu festivāls "Lampa"

Sākas forums "Baltic Sea Docs"

Šogad arī tiešsaistē – sācies dokumentālo filmu forums «Baltic Sea Docs»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Kinoteātrī “K. Suns” 1. septembra vakarā ar rumāņu režisora Radu Čorničuka filmu “Mājas” sācies 24. Baltijas jūras dokumentālo filmu forums “Baltic Sea Docs”. Nozares profesionāļiem tā ir iespēja prezentēt savu topošo filmu potenciālajiem sadarbības partneriem, bet dokumentālā kino cienītājiem – iespēja noskatīties starptautisku ievērību guvušus dokumentālos stāstus. Šogad tos bez maksas var skatīties arī tiešsaistē.

Sociālā integrācija, anoreksija, dabas katastrofu radītais posts – tie ir tikai daži no tematiem, kas atrodami Baltijas jūras dokumentālo filmu foruma programmā. Forums tiek atklāts ar Sandensas kinofestivāla godalgoto filmu “Mājas”. Tas ir provokatīvs dokumentāls stāsts par deviņu bērnu ģimeni, kura dzīvi perfektā harmonijā pie dabas ir spiesta mainīt pret lielpilsētas skarbajiem noteikumiem. Programmā arī filma “Pašportrets” – atklāti personisks stāsts par norvēģu fotogrāfes Lēnas Marīes Fosenes ilgstošo cīņu ar anoreksiju.

“Būs pāris filmas no mūsu kaimiņiem - no Polijas, un viena no šīm filmām ir tiešām tāda dzīvi apliecinoša filma ar nosaukumu “Par mīlestību”, par to, ka arī 69 gadu vecumā ir iespējams, un kāpēc gan nesākt jaunu dzīvi?” skaidro Baltijas jūras dokumentālo filmu foruma vadītāja Zane Balčus.

“Programmā arī būs daudzi nopietni stāsti, kas reflektē par mūsdienu politisko situāciju vai dažādām sociālajām norisēm.”

No 1. līdz 6. septembrim noteiktos seansu laikos šogad dokumentālos stāstus bez maksas varēs skatīties ikviens – vietnē filmas.lv. Divu filmu seansi plānoti arī klātienē. Viens no tiem – 1. septembra vakarā, otrs – nedēļas beigās.

“Sestdienas vakarā – laikā, kad Rīgā norisināsies kultūras forums “Baltā nakts”, šajā vakarā Spīķeru kvartālā mēs izrādīsim brīvdabas seansā filmu “Pāri jūrai”, kas ir arī tāds neparasts, vizuāli interesants stāsts par to, kā sievietes Filipīnās iet kursos, lai mācītos, kā sagatavoties darbam ārzemēs, kādās situācijās viņas nokļūst. Viņas sevi gatavo gan praktiski, gan arī emocionāli tam, ka viņas brauks strādāt uz ārzemēm,” stāsta Balčus.

Paralēli filmu skatei, kā ierasts, norisinās arī kino veidotāju meistarklases, kuru laikā ekspertu vadībā iespējams sagatavoties filmu ideju prezentācijām. Šogad izvērtēšanai atlasīti 24 projekti no 16 valstīm, tostarp piecu pašmāju filmu idejas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti