Skatlogos Rīgā skatāma Lindas Klētnieces fotoizstāde «Followers / Sekotāji»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

No 29. aprīļa līdz 29. maijam Rīgā, Tērbatas ielā 48 notiks fotomākslnieces Lindas Klētnieces izstāde “Followers / Sekotāji”, medijus informē māksliniece.

Projekts tapis ISSP starptautiskās meistarklases “Fotogrāfējot pagātni” laikā 2017. gadā, taču darbu atlase šai ekspozīcijai veikta valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas un pašizolācijas kontekstā. Pieklususī kultūras dzīve rosinājusi mākslinieci savus fotodarbus rādīt plašākai publikai, izvietojot tos pilsētas centra veikala skatlogos.

“Logi ir kā simbols skatam uz pasauli, kas sola atklāt kaut ko jaunu. Šoreiz tie nepiedāvā kādu jaunāko apģērbu kolekciju, bet gan fotogrāfijas. Tajās atainoti nevis svētbilžu personāži, kā tas pirmajā mirklī varētu likties, bet gan mūsu laikabiedri tagadējā digitālajā pasaulē,” stāsta fotogrāfiju autore.

Par darbu tapšanu viņa stāsta: “Apmeklējot kādu mākslas muzeju, tur iegādājos kartiņu ar renesanses laika gleznas reprodukciju. Tajā bija attēloti cilvēki sveču gaismā. Tie vadīja vakaru muzicējot, lasot svētos rakstus, tērzējot… Tas mani rosināja rast paralēles mūsdienu situācijās. Un es nonācu pie atziņas, ka mūsu vakari nereti tiek vadīti, lūkojoties digitālo ierīču ekrānos.

Skaidri iezīmējās līdzība ar renesanses vai baroka gleznās attēlotajiem cilvēkiem un pārsteidzošo gaismas starojumu visu ieskaujošā tumsā.

Klasiskajā mākslā gaisma nereti pauda miera, garīguma un dievišķas atklāsmes ideju. Savukārt mūsdienas šī saikne, lai arī rodamas līdzības, būtiski atšķiras no sendienām. Meklējot atbildes avotā, uz kuru paļaujamies - internetā, ir radusies jauna veida “sekotāju” civilizācija, kur izvēlas tūkstošiem pielūgsmes objektu un cilvēcisku vilinājumu.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti