Kultūras ziņas

Japāņu kaligrāfija atklāj emocijas

Kultūras ziņas

Rīgā jau otrais starptautiskais baleta konkurss

Brīvās robežas kailiem vīriešiem

Skatāma fotogrāfes Ineses Kalniņas izstāde «Stihija. Vīrietis»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Galerijā "Neputns" Rīgā līdz jūlija beigām skatāma Ineses Kalniņas personālizstāde "Stihija. Vīrietis". Melnbalto fotogrāfiju galvenais varonis ir kails vīrietis.

Mūsdienu sabiedrību vairs nepārsteidz kailas sievietes ķermenis, bet aizdomīgāka ir attieksme pret kailu vīrieša ķermeni, kas netiek eksponēts bieži. Fotogrāfe Inese Kalniņa lauž stereotipus un savās fotogrāfijās kailus vīriešus padara par mākslas darba sastāvdaļu.

Džeki bildē meitenes un meitene uzdrīkstējās bildēt džekus - tā par savu ideju fotografēt kailus vīriešus saka pati Inese Kalniņa. Par modeļiem izraudzīti tikai paziņas un draugi, kuru personības ir saistītas ar radošo pasauli un kuri paši vēlas kļūt par daļu no procesa.

Tas būtiskākais ir pašam piedalīties foto procesā. Tad rodas arī idejas no modeļa puses. Es tās cenšos piefiksēt. Sākumā ir pirmais impulss, ko es vēlos, un tad jau kā reportāžā pakārtojas radošās izpausmes," saka Inese Kalniņa.

Ineses Kalniņas personālizstāde "Stihija. Vīrietis" turpina fotogrāfes vairāku gadu garumā veidoto ciklu "Brīvās robežas". Tās ir melnbaltas fotogrāfijas, kuru galvenais varonis ir vīrietis.

Inese Kalniņa veidojusi vairākas personālizstādes, kā arī piedalījusies vairāk nekā 20 kopizstādēs, piemēram, izstādē "Akti naktī" Liepājā, ceļojošās Pleskavas fotostudijas "Lis" un Rūjienas biedrības "Mirkļu foto fabrika" sadraudzības izstādē, "Kailums" Mūkusalas mākslas salonā un citās.

Inese Kalniņa dzimusi Valmierā 1983.gadā. Fotogrāfijas pamatprincipus apguvusi Valmieras Valsts ģimnāzijas fotopulciņā un Valmieras Mākslas vidusskolā, vēlāk studējusi Liepājas Pedagoģijas universitātē (2003-2007), tur arī aktīvi darbojusies Liepājas Tautas fotostudijā "Fotast". Mūžizglītības "Socrates-Erasmus" programmā 2006.gadā studējusi Dizaina un mākslas universitātē Klužā-Napokā Rumānijā. Šobrīd Inese Kalniņa darbojas kā profesionāla fotogrāfe.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti