Simtgades filma par tēlnieku Kārli Zāli pirmizrādi piedzīvos nākamā gada oktobrī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Programmas "Latvijas filmas Latvijas simtgadei" režisores Ilonas Brūveres dokumentālā filma par tēlnieku Kārli Zāli "Ievainotais jātnieks" pirmizrādi piedzīvos nākamā gada oktobrī, pavēstīja Nacionālā Kino centra (NKC) vecākā referente ražošanas jautājumos Zanda Dūdiņa.

Viņa norādīja, ka patlaban ir beidzies filmas uzņemšanas posms, kuram sekos montāža un nepieciešamā pēcapstrāde.

Dokumentālā filma "Ievainotais jātnieks" ar spēles elementiem sekos Zāles dzīves notikumiem laikā, kad dzimst Latvija. Tāpat filmā attēlots Brīvības pieminekļa celtniecības process, sniedzot ieskatu laikmetam raksturīgajā politiskajā un sociālajā ainā, iepazīstinot ar laika ideāliem un izcilām kultūras un mākslas personībām.

Zāles tēlu filmā atveido aktieris Imants Strads, savukārt komentārus lasa aktieris Ģirts Jakovļevs.

Dūdiņa norādīja, ka provizoriskā filmas tāme ir 111 030 eiro, tostarp NKC kopējais finansējums filmas ražošanai - 89 000 eiro.

Filmas režisore Brūvere mācījusies Tautas kinoaktieru studijā, strādājusi Rīgas kinostudijā par režisora un montāžas asistenti, kā arī studējusi žurnālistiku. 1979.gadā Brūvere pārcēlās uz Vāciju, kur strādāja par režisori, scenāristi un producenti Hamburgas kino un televīzijas režisoru apvienībā "Hamburger Film-buro", kā arī uzņēmusi vairākas autorfilmas. Brūvere ir Vācijā pieprasīta montāžas režisore.

1991.gadā režisore atgriezās Latvijā. Viņa ir veidojusi portretfilmas par izcilām kultūras personībām, dokumentālas spēlfilmas, kultūras raidījumus televīzijā, strādājusi kā redaktore un kultūras žurnāliste preses izdevumos, turklāt apkopojusi savus darbus kultūras publicistikas grāmatā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti