Kultūras ziņas

"Kings of Leon" koncerta atskaņas

Kultūras ziņas

Vai ziloņus Rīgas cirkā iekausta?

Signes Baumanes animācijas filma drīzumā uz ekrāniem!

Signes Baumanes filmu «Akmeņi manās kabatās» Latvijā izrādīs augustā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Signes Baumanes jaunās animācijas filmas “Akmeņi manās kabatās” pirmizrāde uz Latvijas ekrāniem gaidāma augustā. Uz Latvijas ekrāniem filma nonāks no 21.augusta.

Ņujorkā dzīvojoša latviešu animācijas filmu režisore, scenāriste, māksliniece un grāmatu ilustratore.Signe Baumane pašlaik strādā pie ieskaņošanas darbiem savai pirmajai pilnmetrāžas animācijas filmai “Akmeņi manās kabatās”.

Kā vēstīts, filma “Akmeņi manās kabatās” pasaules pirmizrādi piedzīvos Čehijā, Karlovi Varu festivālā 7.jūlijā. Pati Signe filmu piesaka kā “jautru filmu par depresiju”, kuras pamatā ir režisores ģimenes sieviešu cīņu par saprāta saglabāšanu.

“Stāsts ir par to, kā es kā cilvēks saglabāju savu saprātu šajā neprātīgajā pasaulē. Un tā problēma jau ir katram ģimenē. Kad es stāstu par to visu, visi saka: ”Man arī ģimenē šādi ir. Man arī šitāda problēma”, kad visi jau saprot tikai katram ir mazliet savādāka ģimenes vēsture, un mana vēsture ir tāda. Bet principā tas mūs vieno kā cilvēkus, mums ir prāta spožums un prāta aptumsums, un tas prāta aptumsums mūs arī vieno,” skaidro Signe Baumane.

Filmas finansējums režisorei ir bijis sarežģīts ceļš četru gadu garumā. Tika izveidota kopfinansēšanas kampaņa portālā "Kickstarter", kas pašlaik ir ļoti populārs finansējuma piesaistes veids visā pasaulē. Režisore atzīst, ka šī kampaņa ir palīdzējusi ne tikai savākt trūkstošo naudas summu filmas pabeigšanai, bet arī veiksmīgi nostrādājusi kā filmas mārketinga stratēģija.

Mums bija 800 atbalstītāju, mēs savācām bišķin vairāk kā nekā 52 000 dolāru,” atklāj Baumane. „Un no tiem 800 atbalstītājiem bija vismaz kādi 150 no Latvijas, un tas arī mani iedvesmoja, jo man likās, ja latviešiem tāda interese, tad arī vajag to filmu latviešiem.”

Režisore filmā ir izmantojusi daudz vizuālo metaforu un pēc viņas domām, atsķirībā no Amerikas sabiedrības, jebkuram latvietim ir metaforiskā domāšana. Katrā tēlā mēs saskatām vairāk, nekā tas parāda.

“Es esmu latviete. Esmu uzaugusi Latvijā. Es domāju kā latviete, nekas nav mainījies,” uzsver māksliniece. „Bet, kad es tagad dzīvoju un strādāju gandrīz jau 20 gadus Amerikā, šī valsts mani iedrošināja taisīt tādu projektu. Mani iedrošināja, ka vara atklāt savas personiskās problēmas, kas var viņas tā izsklāt un teikt, ka te nu viņas ir, apskaties varbūt ka jums arī kaut kas der.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti